FOTO: V Policah, občina Gornja Radgona, ogenj uničil hišo, lažje poškodoval se je tudi gasilec

Predvčerajšnjim, nekaj minut po dvanajsti uri je rdeči petelin “zapel” v Policah, občina Gornja Radgona. Ogenj je najprej zajel ostrešje stanovanjske hiše, za tem pa uničil praktično celotno hišo.
Požar je včeraj zajel stanovanjsko hišo na naslovu Police 136 v občini Gornja Radgona. Požar, prijavili so ga sosedi, naj bi se, po neuradnih informacijah pričel v dimniku, in se torej iz dimniškega požara razvil v poln požar. Ognjeni zublji so najprej zajeli ostrešje stanovanjske hiše, ki so se, kljub hitremu posredovanju, zgrnili nad celotno stavbo. Lastnikov v času prijave sicer ni bilo doma. Uničen je prav tako spodnji del hiše in kar ni uničil ogenj, je na žalost uničila voda. Nanjo so je “zlili” več tisoč litrov, pri gašenju pa so sodelovala tudi okoliška gasilska društva.

Kot je dejal poveljnik PGD Gornja Radgona Rajko Lipič, so rešili mizarsko delavnico v neposredni bližini, neuradno je sicer prva prijava na center za obveščanje bila, da gori prav mizarska delavnica. Obrti v slednji sicer več naj ne bi opravljali. Gasilcem je delo precej oteževal severni veter. Rdečega petelina so nekaj krepkih ur krotili poleg gasilcev PGD Gornja Radgona še gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Apače, Negova, Spodnja Ščavnica in Zbigovci. Uničenih je okoli 100 kvadratnih metrov ostrešja, pri gašenju pa se je poškodoval gasilec, katerega so gasilci sami odpeljali v ZD Gornja Radgona.