FOTO: V Pincah se je odvil sestanek KS Pince

Trenutno najbolj pereča tema v naselju Pince je stanje v svetu tamkajšnje krajevne skupnosti (KS). Po odstopu štirih članov od petih, so za 1. september razpisane nadomestne volitve, ki bodo -tako namreč upajo krajani, prinesle povsem novo vodstvo. Prav tema stanja v tamkajšnji KS pa je bila tudi tema petkovega sestanka KS Pince, na katerem je bil prisoten tudi župan Magyar in podžupan Kasaš.
Nekaj več kot 35 krajanov se je minuli petkov pozni popoldan zbralo v dvorani tamkajšnjega vaškega doma, kjer so prisotni krajani dobili sicer skope informacije, kakšno je trenutno stanje v omenjeni KS. Na sestanku na žalost ni bil prisoten noben član sveta KS, je pa tematika na zboru krajanov odprla številna vprašanja, ki se tičejo tako finančnega kot tudi dejanskega stanja KS, med drugim so bila predstavljena nova imena, ki bodo oddana na kandidacijskih listah, za prihajajoče izredne oz. nadomestne volitve v svet te KS.

Že sicer pa je do prvih premikov -odstopov v svetu KS Pince prišlo po peticiji, ki jo je podpisalo nekaj več kot 70 vaščanov z volilno pravico (več kot tretjina). Kot pravijo pripravljavci peticije, bi podpisov lahko zbrali še več, v kolikor se stanje ne bi začelo spreminjati, pa če tudi z odstopi. Zgodba od tukaj naprej pa je že znana. Takoj po predstavitvi peticije sta iz sveta KS izstopila dva člana, ki bi bila zamenjana na prvih razpisanih nadomestnih volitvah in sicer 21.7.2019, a sta med tekom volilnih opravil izstopila še dva člana, torej je zgodbo bilo potrebno ponoviti in razpisati nov datum nadomestnih volitev za celoten svet KS (1. september).

V peticiji so vaščani od vodstva KS zahtevali, da ta deluje transparentno in da se vaščanom prikaže celotno stanje, vključujoč s finančnim stanjem, ki pa vaščanom še vedno ni znano in katero v štirih letih -pa čeprav bi to moralo biti, ni bilo predstavljeno. Enako je s sestanki, ki jih v celotnem prejšnjem mandatu, kot smo uspeli izvedeti, ni bilo, nad stanjem pa so razočarani tudi starejši vaščani, ki prav tako niso bili deležni zbora starejših krajanov, otrok pa recimo ni “obiskal” noben od decembrskih dobrih mož. Prisoten župan Janez Magyar je izrazil obžalovanje takšne situacije in izrazil željo, da se situacija v KS čim prej uredi. Poudaril je, da je sicer z delovanji KS v občini zadovoljen.

Novo vodstvo KS Pince tako torej čaka veliko dela, kar nekaj dela pa bo potrebnega pristaviti pri vzdrževalnih delih v tamkajšnjem vaškem domu. Nova imena, ki bodo se zagotovo potegovala za zaupanje volivk in volivcev na prihajajočih nadomestnih volitvah pa so zaenkrat Jožef Tot, Jožef Sabo, Darko Čuka, Edina Kepe in Mateja Gaberšček.