FOTO: V Petišovcih so tekmovali v športnem streljanju

Minuli vikend se je v Petišovcih, natančneje na tamkajšnjem strelišču, odvijal 5. turnir 3. državne članske lige v streljanju z zračno puško. Turnir je organiziral športno strelski klub Coal iz Petišovcev, nastopilo pa je 8 ekip in 34 strelcev iz severovzhodne regije.

Tekmovanje se je odvijalo na 6-steznem strelišču na papirnate tarče v štirih serijah, domači strelci društva pa so zasedli odlična 5., 7. in 14. mesta. 5. mesto je dosegel Ferenc Havasi z 21 točkami, 7. mesto Gabor Varga z 19 točkami in 14. mesto Dragan Mladinovič. Turnirja so se udeležili tudi strelci iz SD Varstroj Lendava, ki so zasedli 13., 27. in 33. mesto. 13. mesto si je z 13. točkami pristreljala Maja Tkalec, 27. mesto Tomaž Huzjan Feher (brez točk) in 33. mesto Sandra Legenič (prav tako brez točk).

Najboljša mesta (prvo in drugo) sta odnesla strelca iz športnega strelskega društva Murska Sobota, tretje mesto pa je romalo v Turnišče (ŠD Štefan Kovač Turnišče). Prvo mesto je torej z 30 točkami dosegel Tomaž Kerčmar, drugo mesto pa s štirimi točkami manj, Patrik Farkaš. Tretje mesto je dosegel Jaka Maučec z osvojenimi 24 točkami.

V ekipnem razporedu so prvo mesto odnesli Murskosobočani (10 točk), drugo mesto so zasedli strelci iz Turnišča (8 točk), tretje mesto pa strelci Kovinarja iz Ormoža (6 točk). Če pogledamo v nadaljevanje, 4. mesto SD Tovarne sladkorja Ormož, 5. mesto SD Gančani, 6. mesto SD Varstroj Lendava, 7. mesto SD Jezero Dobrovnik, 8. mesto ŠSD Radgona.