FOTO: V nekdanjih prostorih DOŠ II Lendava zaključili drugo Mednarodno likovno kolonijo za dijake

Minuli petek se je v prostorih nekdanje DOŠ II v Lendavi zaključila druga Mednarodna likovna kolonija za dijake z naslovom Sožitje različnosti. Organizator je bila Dvojezična srednja šola Lendava, sodelovale pa so dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Druge gimnazije Varaždin, Gimnazije Nova Gorica, Vörösmarty Mihály gimnazije iz Monoštra in iz gimnazije BORG iz Bad Radkersburga.
Ob dijakih iz teh dveh srednjih šol so na tridnevnem likovnem ustvarjanju in izobraževanju sodelovali še dijaki iz bližnjih srednjih šol, iz Monoštra, avstrijske Radgone in Varaždina ter iz Nove Gorice. Letos se jih je prijavilo 16, le dekleta, lani pa so bili tudi fantje. Vodja likovne kolonije je bila Mihaela Baumgartner, dijakinje pa so pod vodstvom mentorjev, profesoric in profesorjev likovne vzgoje na teh šolah, ustvarjali v tandemih.

Na eno slikarsko platno sta torej ustvarjali po dve dekleti, pare pa so določili z žrebanjem. Vzporedno z omenjeno likovno kolonijo so pripravili še grafično delavnico, ki jo je vodil akademski slikar Dubravko Baumgartner iz Galerije-Muzeja Lendava. Likovna kolonija se je začela v sredo, 18.10.

FOTO: Dvojezična srednja šola Lendava