FOTO: V Murskem Središću tudi letos obeležili dogodek izpred 29 let, ko so s svojimi telesi ustavili kolono tankov proti Lendavi

Na včerajšnji dan, pred natanko 29 leti se je v Murskem Središću zgodilo nekaj, o čemer je govorila vsa Evropa, če ne celo večina sveta in nekaj, kar bi se lahko končalo izjemno krvavo. Tega dne so občani Murskega Središća s svojimi telesi ustavili tankovsko kolono JLA, ki je bila odločena priti v Lendavo in za tem zasesti takratni mednarodni mejni prehod v Dolgi vasi in se odpraviti naprej po državi. Zagotovo pa to ne bi bila edina kolona, ki bi se po tej poti odpravila proti Sloveniji. Kolono so ustavili prebivalci s svojimi telesi, vsako leto pa dogodek čez mejo obeležijo s programom. Tako je bilo tudi tokrat.
Dogodku so prisostvovali, položili vence ter prižgali sveče člani društva in veterani Domovinske vojne – Območne enote Mursko Središće, člani 7. gardijske brigade „Pume“, župan občine Mursko Središće Dražen Srpak, podžupan Miljenko Cmrečak, predsednik mestnega sveta Občine Mursko Središće Zvonko Vrtarić, župan Občine Lenti László Horváth, županja Občine Ozelj Gordana Lipšinić s sodelavci, načelnik Občine Selnica Ervin Vičević, predsednik uprave Hrvaške zbornice za malo gospodarstvo Vjeran Vrbanec, dogodku pa so prisostvovali še načelnica Občine Narda (HU) Krisztina Glavanicz s svojo namestnico Agato Antal, podpredsednik mestnega sveta Občine Mursko Središće Kristijan Antolović, predsednik Mestnega odbora Mursko Središće Ivan Novak ter predstavniki društev z območja občine.