FOTO: V Lendavi odigran mednarodni rekreativni turnir Lendava Open 2020: Dve zmagi za Hrvata Antonia Lovrića

V Lendavi se je minulo soboto na mednarodnem rekreativnem turnirju za moške posameznike, moške dvojice in mešane dvojice zbralo nekaj manj kot 30 tekmovalcev. Odigranih je bilo veliko zanimivih in napetih tekem. Dvoboji so se igrali na dva dobljena seta do 21 točk. Pod dve zmagi je dosegel Antonio Lovrić (BK Tigar Zagreb, Hrvaška).
Turnir se je začel z mešanimi dvojicami. V tej kategoriji sta bila prepričljivo najboljša domačina Maša Doler in Vito Hozjan (BK Mladost Lendava), ki nista oddala niti enega niza. Drugo mesto sta zasedla Jasmina Lučić in Nikola Šoštarić (BK Čakovec). Tretje mesto sta po dvoboju polnem preobratov zasedla Snježana Patafta in Eduard Patafta (BK Marlex Varaždin).

Zanimivo je bilo tudi v kategoriji moških dvojic. V finalnem dvoboju sta po treh razburljivih setih slavila Antonio Lovrić in Marjan Vugrinec (BK Togar Zagreb in BK Koprivnica), ki sta premagala domačina Simona Kezeleja in Vitoja Hozjana (BK Mladost). Tretja sta bila Tine Albercht in Igor Repše (BK Brežice in BK Medvode). V kategoriji moških dvojic so domači dosegli še četrto mesto – Sašo Kranjc in Saša Pahor, peto mesto – Mitja Sekereš in Peter Paller ter sedmo mesto – Robert Doler in Vito Kocuvan (vsi BK Mladost Lendava).

Zadnji dvoboji na turnirju so se igrali v kategoriji moški posamezno. V finalu sta se pomerila Antonio Lovrić (BK Tigar Zagreb)  in Marjan Vugrinec (BK Koprivnica). Po napeti težki tekmi je zmagal Antonio Lovrić (BK Tigar Zagreb). Tretje mesto je po treh setih osvojil Dejan Glazer (BK Celje). Simon Kezele (BK Mladost Lendava) je zasedel sedmo mesto.