FOTO: V Ledavo iztekla snov, ki je zaudarjala po nafti. Izliv se je tokrat zgodil že drugič

Uprava RS za zaščito in reševanje je včeraj v dopoldanskih urah znova poročala o onesnaženju reke Ledave v Čentibi, natančneje pri naselju Zatak. O onesnaženju smo sicer že poročali 11.12.2016, tokrat pa se je situacija ponovila, a v nekoliko večjem obsegu.

Včeraj ob 10.20 uri je poklicna gasilska enota Nafte Lendava bila ponovno obveščena o iztekanju neznane snovi v potok Ledava, pri naselju Zatak v Čentibi. Gasilci so na gladino vode znova namestili pivnike, ob našem prihodu pa je bilo jasno, da je v tokratnem primeru šlo za večji izpust, kot pred nekaj več kot tednom dni. Na gladini vode so bili jasno vidni madeži, okolica pa je zaudarjala po nafti. Razsežnosti izpusta trenutno še niso znane.

Je kriva nova čistilna naprava podjetja Petrol?

Neuradno bi lahko za takšno iztekanje bila kriva nova čistilna naprava podjetja Petrol, ki se nahaja v rezervoarskem kompleksu v Petišovcih. Petrol namreč, odkar ima zgrajeno svojo čistilno napravo, cevovod pa speljan prav v Ledavo, ne uporablja več Industrijske čistilne naprave Petišovci. V novo čistilno napravo podjetja Petrol se tako stekajo meteorne vode iz rezervoarskega prostora, čistilna naprava pa, kot kaže, svojega dela ne opravlja ravno najbolje.

Zadevo spremljamo, vprašanja pa smo naslovili tudi na Petrol.