FOTO: V Kobilju odprli športno-medgeneracijski center

Včeraj v dopoldanskem času so v Kobilju, v neposredni bližini tamkajšnjega nogometnega igrišča odprli medgeneracijski center. Slednjega so v Kobilju vzpostavili v okviru javnega poziva za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja “LAS Pri dobrih ljudeh 2020” v letu 2016 s partnerji v projektu: Zavarovalnica Triglav, Ljudska univerza Lendava, Športno društvo Kobilje, Društvo upokojencev Kobilje, Društvo mladih Kobilje in Pomurski razvojni zavod Beltinci.
“Danes je vnovič sončen in pomemben dan za našo prelepo občino Kobilje, saj smo pridobili nove prostore in objekte, kjer se bomo z veseljem družili vsi Kobiljčani in tudi obiskovalci Kobilja. Projekt Vzpostavitev Športno medgeneracijskega centra dobiva jasno podobo in se zaokrožuje v središče medgeneracijskega dogajanja, kar pomeni, da Kobiljčani razmišljamo in skrbimo za vse generacije občanov in obiskovalcev.

Rojstvo ideje projekta sega v leto 2015. Njegova realizacija je zaradi omejenosti finančnih sredstev bila planirana v več fazah. Igrišče za odbojko na mivki smo izgradili v začetku leta 2016. Nadaljevali smo z energetsko sanacijo strehe stavbe, v kateri se v mansardi nahaja 5 občinskih stanovanj. Ob igrišču za odbojko na mivki in nogometnem igrišču smo letos postavili še brunarico za statično kegljanje, uredili večji notranji družabni prostor in prostor za strelišče z zračno puško. Ustrezno smo uredili tudi notranje prostore nogometnega kluba. Postavili smo reflektorje ob igrišču za odbojko na mivki.

Za najmlajše je poskrbljeno z otroškimi igrali, kar sta z združenimi močmi omogočili Zavarovalnica Triglav in Občina Kobilje. Del finančnega vira investicije je bil Javni poziv LAS Pri dobrih ljudeh 2020, za polovico vrednosti igral je poskrbela Zavarovalnica Triglav, za kar se direktorju Sandiju Štefanu Flisarju iskreno zahvaljujem, levji delež do okvirnega skupnega zneska celotne pridobitve v višini 150.000 evrov, pa je zagotovila Občina Kobilje.

Kakor vidite, pa še zdaleč nismo končali. V nadaljevanju projekta imamo zadan cilj ureditve parkirnega prostora, prestavitve nogometnega igrišča za zagotovitev prireditvenega prostora in izgradnjo igrišča za ulično košarko. V okviru projekta WIFI4EU, bomo Občino Kobilje povezali na 10 zunanjih brezplačnih točkah za uporabo interneta, ŠMC bo seveda ena izmed brezplačnih dostopnih točk.

Zahvaljujem se vsem občanom in občankam za podporo pri tem zelo pomembnem projektu za Kobilje. Zahvaljujem se vsem donatorjem in slehernemu, ki je na kakršen koli način pri tem pomagal. Zelo velika zahvala pa velja mojim sodelavcem v občinski upravi, javnim delavcem preteklih let, brez katerih si preprosto ne morem zamisliti uspešne realizacije tega projekta,” je dejal Robert Ščap, župan občine Kobilje.

“Otroška igrišča so več kot le prostori z igrali, saj predstavljajo varno okolje, v katerem lahko najmlajši člani družin naredijo prve korake pri raziskovanju sveta in bližnje okolice ter pri odkrivanju svojih sposobnosti. Obenem tudi odraslim, ki spremljajo otroke ob igri, nudijo okolje, v katerem lažje navezujejo nove stike in skozi pogovore izmenjujejo izkušnje,” je ob odprtju povedal Sandi Štefan Flisar, direktor Območne enote Murska Sobota Zavarovalnice Triglav, in dodal: “Igrišče, ki v Občini Kobilje stoji ob športno medgeneracijskem centru, bo tako zagotovo pripomoglo k pretoku znanja in izmenjavi izkušenj med vsemi generacijami.”