FOTO: V Gledališki in koncertni dvorani nastopila glasbena skupina Habana social club

Glasbena skupina Habana social club, zvezda vročih, s cigaro zadimljenih kubanskih noči, prva na seznamu kubanskega naroda, se je na svetovni turneji leta 2018 razširila s solo plesalci svetovno znanega Tropicana Cluba. Tako z edinstvenim nastopom pričakujejo vse, ki želijo biti deležni pravega karibskega doživetja. In tako je minulo nedeljo zvečer bilo tudi v Lendavi.
Kdor je že bil na Kubi, je lahko bil deležen edinstvenega doživetja, ki ga ponuja katera od kubanskih glasbenih skupin v živo: nepozabno, posebno doživetje brez primerjave. Duh naroda, ki je preživel premnoge preizkušnje, je kljub solzam in bolečini še nezlomljen. V vsakem trenutku oznanjajo brezpogojno ljubezen do življenja, do iskanja sreče. In Kubancem pot do sreče predstavljata glasba in ples. Vsaka njihova pesem je resnična zgodba nekega življenja v edinstveni izvedbi, ki očara slehernega gledalca in z njo poleti na Karibske otoke.

Habana social club je po mnenju kubanskih in latinskoameriških medijev upravičen naslednik skupine Buena Vista Social Club, z vsaj toliko odlične glasbe kot njegov predhodnik.

Od svojega občinstva se je Buena Vista Social Club leta 2014 poslovil s koncerti Adios Tour, po kateri se je priljubljenost zasedbe še povečala. Nekateri ustanovni člani skupine Buena Vista Social Cluba, ki beleži več kot pol stoletja delovanja, so se že poslovili. Tako se je trenutno 11-članska glasbena skupina v zadnjih letih večkrat prenovila. Starejšim članom so se pridružili tudi mlajši virtuozi.

Ustanovitelja Clemente Hechevarria in Rubén Gonzalez pravita: “K življenju, usodi, spominu kubanskega naroda spadajo tudi pesmi, ki govorijo vsem ljudem sveta. Brez izjeme lahko vsak smatra našo žalost in veselje za svojega. Ta glasbena zapuščina od nas izvajalcev zahteva izjemno veliko ponižnosti in odgovornosti.”

Med turnejo koncerta kot gledalci posebnega šova lahko izkusijo občutke kubanskega življenja: Razen pesmi zasedbe Habana social club smo lahko slišali tudi akustične priredbe raznih latinskoameriških svetovnih uspešnic. 

Med glasbenim potovanjem so zazvenele največje kubanske uspešnice: Flor palida, Chan – Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, Che commandante, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba ali Se que te amo, ki jo je priredil tudi Ricky Martin.