VIDEO, FOTO: V drugem polčasu prerojena Nafta 1903 do zmage na prvem srečanju

Lendavska Nafta 1903 je včeraj s srečanjem proti ekipi Roltek iz Doba odprla drugoligaško tekmovanje. Približno 700 gledalcev je v lendavskem športnem parku, predvsem v drugem polčasu, spremljalo izjemno dober in gledljiv nogomet s priložnostmi na eni in drugi strani, katere je nekoliko bolje vedla vnovčiti Nafta 1903.
Lendavski stadion je bil včeraj prizorišče prve tekme drugega kroga razširjenega drugoligaškega državnega prvenstva. Pred približno 700 gledalci sta se pomerili ekipi Rolteka iz Doba in lendavska Nafta 1903. Gledalci so po 90 minutah srečanja in kratkem podaljšku imeli razlog za veselje, saj so tri točke ostale v Lendavi.

Srečanje je bolje začela gostujoča ekipa in praktično celoten polčas diktirala ritem tekme. V odločilnih trenutkih je lanski podprvak bil premalo zbran, na svojem mestu pa je venomer bil lendavski vratar Valentić. Denimo v 37. minuti je slednjega rešila vratnica. Do konca prvega polčasa sta ekipi nanizali kar nekaj priložnosti, ki pa so v glavnem ostale neizkoriščene.

Precej drugače je bilo v drugem polčasu, ko se je na zelenico športnega parka vrnila popolnoma prerojena domača ekipa. Nafta je vse od začetnega sodniškega žvižga v drugem polčasu pritiskala na obrambo in tudi vrata gostov, tudi v drugem polčasu pa je sicer neizkoriščenih ostalo ne malo število priložnosti.

Kmalu za tem, če smo natančni v 51. minuti, pa je modro-belim le uspelo. Naveza Vinko-Roginič je namreč poskrbela za slavje domačih. Vedran Vinko je prodrl po desni strani in podal pred vrata, kjer se je odlično odzval Marko Roginić in poskrbel za domače veselje. Gosti so po tem zadetku vse stavili v napad, kar pa je bila nesmiselna odločitev, saj je s tem Nafta 1903 postala še močnejša in goste vidno nadigrala.

Nafta 1903 – Roltek Dob 1:0 (0:0)

1:0, Marko Roginič, 51. minuta