FOTO: V Dolini zagorelo ostrešje stanovanjske hiše, mansarda uničena

Natanko ob enih zjutraj je lendavske gasilce ter gasilce iz Doline prebudilo piskanje pozivnikov, ki naznanjajo, da je sočlovek v stiski. Nič dobrega se današnjo noč in zgodnje jutro ni odvijalo v Dolini pri Lendavi, ko se je ogenj, ki je po poročanju Uprave za zaščito in reševanje divjati pričel na balkonu stanovanjske hiše, razširil na večino ostrešja.
25 gasilcev se je danes ponoči in zgodaj zjutraj borilo z ognjenimi zublji v Dolini pri Lendavi, ko so ti zajeli najprej balkon, za tem pa še večino ostrešja stanovanjske hiše ter do neprepoznavnosti poškodovali tudi mansardo. Kako je ogenj svoje divjanje pričel na balkonu ni povsem jasno, to bodo namreč ugotovili policisti in kriminalisti po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih, a dejstvo je, da 7-članska družina preostanek noči ni prespala v hiši, saj česar ni uničil ogenj, pa je voda.

Kljub neumornemu trudu domačih, slednji so namreč skušali pogasiti čim več kar lahko, to na žalost zaradi dima ni bilo uspešno in sledil je klic na 112. “Posredovali so gasilci PGD Dolina pri Lendavi, Lendava in IGE Nafta Lendava, Čentiba in Dolnji Lakoš, ki so požar pogasili. Aktivirana je bila tudi dežurna služba Elektro Maribor. Pogorelo je približno 100 kvadratnih metrov ostrešja,” poroča Uprava za zaščito in reševanje. V požaru k sreči poškodovanih ni bilo, požaru pa je dodaten zagon dajal še veter.