FOTO: V Dolini iz 200 let starega hrasta, ki ga je porušila nevihta, izdelali igrala za otroško igrišče

Novo vodstvo krajevne skupnosti v Dolini pri Lendavi si je že vse od začetka nastopa mandata, pred približno dvemi leti, prizadevalo za ureditev zunanjosti kakor tudi notranjosti nekdanje šole in vrtca. Včeraj so svojemu namenu slovesno predali otroško igrišče, igrala katerega so zgradili iz več kot 200 let starega hrasta ki ga je nevihta podrla lansko jesen.
Predsednik KS Dolina pri Lendavi, Mihael Kasaš: “Začelo se je že takoj po nastopu našega mandata v KS to je pred približno dvemi leti, ki je končno nasledilo predhodno obdobje enoletnemu brezvladju. Po odločitvi za ureditev zunanjosti kakor tudi notranjosti tega poslopja se je začelo dopisovanje med občino in nami. Po letu in pol smo dobili upravljavsko pogodbo in delo se je lahko to pomlad končno začelo.

Material za izdelavo razstavljeni elementov, ki imajo obenem uporabno vrednost igral, smo pridobili iz več kot 200 let starega hrasta ki ga je podrla nevihta že lansko jesen. Delo je bilo opravljeno na prostovoljski osnovi, nekaj je bilo tudi zunanjih strojnih uslug. Projekt se je financiral iz lastnih sredstev krajevne skupnosti, ki nam ga Občina namenja za delovanje. Na tej točki bi se rad iskreno in iz srca zahvalil vsem, ki so pomagali pri izvedbi projekta. Resnično vsem, tudi tistim ki mislite da ste le malo pomagali ali nič vendar že sama ustna podpora je meni osebno pomenila veliko!

Hvala Mojstru Štefanu Csaszarju, brez katerega to dvorišče ne bi moglo biti urejeno na način, kot ga sedaj vidite. Posebna zahvala gre tudi mojemu sosedu in kumeku Jožefu Totu, ki je prav tako prispeval veliko.”

Kasaš ob tem še javno najavil svojo kandidaturo na prihajajočih lokalnih volitvah

“Za kandidaturo sem se odločil, ker sem že po stečaju podjetja Nafte čutil, da moram prevzeti aktivno vlogo v politiki, če bi rad prispeval za dobrobit tukaj živečih ljudi. Že v mojem uvodu ste najbrž čutili agonijo, ki sem jo kot predsednik KS-a moral prestati z občinsko upravo za nekaj tako enostavnega kot je upravljavska pogodba stavbe, ki dejansko prosi za vdih življenja. To nam je sedaj uspelo in prepričan sem, da bom po jesenskih volitvah z vašo pomočjo imel veliko večja pooblastila in užival zaupanje široke koalicije.

Občino je potrebno voditi odločno in odgovorno z dialogom občanov in krajanov. Vztrajati je potrebno tudi pri tem, da so vsi javni funkcionarji vključno z županom v službi ljudi in ne obratno. Staršem in otrokom želim veliko veselja ter predvsem varnih trenutkov na dvorišču,” je zaključil Kasaš.