FOTO: V Dolgi vasi sledi konjeniško-gledališka predstava in Martinovanje s skupino Mi2

V Dolgi vasi se dan pred Martinovim in za Martinovo obeta pravcati spektakel. Poleg konjeniško-gledališke igre, ki se bo odvila v neposredni bližini tamkajšnjega vaškega doma, publika zagotovo najbolj pričakuje nastop vsem dobro znane glasbene skupine Mi2.
Pred nami je Martinovanje, kot ga v naših krajih še ni bilo. Tokrat prvič se bo ta vinogradniški praznik odvil tako, kot se temu spodobi, dodan pa bo tudi pridih konjeništva in kakovostne glasbe. Mnogi se bodo morda spraševali, ali organizacija takšnega dogodka ni zaman. In upamo da ni. 10. in 11. november 2017 sta namreč rezervirana za kakovostno preživljanje večerov in to v Dolgi vasi, kjer organizatorji že pripravljajo vse potrebno.

Prireditveni prostor, ki ga organizatorji urejajo pred nekdanjo opekarno v Dolgi vasi, bo obiskalo najmanj dvajset konjev, kaskaderjev in ostalih drugih profesionalcev, ki bodo uprizorili najmanj šestnajst gledališčnih predstav na prostem. Nastopajoči bodo svoje znanje na konjih kazali ob svetovno znanih operetah in operah, ob tem pa bodo za dodatno vzdušje poskrbeli še barvni reflektorji. Oba dneva se bosta tako odvili različni predstavi.

To seveda ni vse. Sami dogodki se bodo 10. in 11.11. pričeli v poznih popoldanskih oz. večernih urah, takoj za tem pa se bodo na bližnjem odru zvrstili glasbeni dogodki. Obiskovalci bodo lahko izbirali med nekaj glasbenimi zvrstmi, najpomembnejši nastop pa sledi v soboto, prav na Martinovo, po krstu mošta, ko se bodo na oder povzpeli fantje iz vsem dobro poznane skupine Mi2.

Na prizorišče že navažajo okrog 350 m3 peska

Takšne predstave s konji se bodo že sicer pri nas odvile prvič. Tega ni moč videti nikjer v naši državi. Ob tem velja omeniti veliko projekcijo, katero bo moč spremljati na 70m dolgem zidu nekdanje opekarne. Seveda je pri tem pomembno dodati še, da vstopnine ne bo in da projekt ne sofinancira lendavska Občina, temveč ta nastaja zgolj iz evropskih sredstev.

Pomemben poudarek nameravajo organizatorji dati znamenitemu dolgovaškemu dimniku opekarne. Tega nameravajo osvetliti, saj ta “prikazuje in dokazuje pomen nekdanje opekarne na to območje. V preteklosti je namreč tukaj svoj kruh služilo ogromno Dolgovaščanov,” so jasni organizatorji. “Mislimo, da je to potrebno ohraniti,” so bili kratki. Seveda ste na dogodek 10. in 11. novembra vabljeni tudi vi. Organizatorji vas pričakujejo.