FOTO: V Dobrovniku okronali novo prekmursko vinsko kraljico

Minulo soboto se je v Dobrovniku odvijala konferenca “Vinogradništvo in turizem na obmejnem območju med Slovenijo in Madžarsko,” katero so organizirali Občina Dobrovnik, Madžarska nacionalna trgovska hiša – pisarna Lendava, v sodelovanju z Zavodom za okolje in turizem ter Društvom vinogradnikov Dobrovnik.
Konferenca se je pričela ob 11.00 uri, program pa je vseboval 8 točk predavanj različnih predavateljev. Še pred pričetkom predavanj je je sledil pozdravni nagovor generalnega konzula Slovenije v Monoštru, dr. Borisa Jesiha
in konzula Madžarske v Lendavi Dr. Zsolta Morována. Zaključne besede so pripadle županu občine Dobrovnik Marjanu Kardinarju in vodji Lendavske pisarne Madžarske nacionalne trgovske hiše, Józsefu Héru. Vsi prisotni so si ob koncu ogledali Ampelografski vrt na Paphegyu v Dobrovniških goricah in Bukovniško jezero.

V sklopu praznika vina in perecov v Dobrovniku so se odvile degustacije, mednarodne vinogradniške igre in
kronanje 11. Prekmurske vinske kraljice Špele Casar. Ta je krono prejela od 10. prekmurske vinske kraljice, Tamare Casar. Po programu je sledilo družabno vinogradniško srečanje s skupino D-DUR.

FOTO: Matej Vnuk