FOTO: V Beltincih 310 kolesarjev

Ob praznovanju 70. obletnice Kolesarskega kluba Prekmurje Beltinci je včeraj v Beltincih potekala letošnja zaključna prireditev Slovenija kolesari. Pri organizaciji zaključne kolesarske prireditve so kot soorganizatorji sodelovali Občina Beltinci, Turistična zveza Slovenije in Olimpijski komite Slovenije.
310 kolesarjev iz skoraj vseh kolesarskih klubov Slovenije se je včeraj zbralo v parku v Beltinci, v neposredni bližini tamkajšnjega gradu, kjer je bil točno ob 10. uri start kolesarjenja po progah, dolgih 70, 45, 30 in 5 kilometrov. Kolesarjem so se s starodobnimi kolesi pridružili tudi Beltinski Dimeki ter družine. Večji del kolesarske trase je potekal po ravninskem in goričkem delu Prekmurja.

Pred začetkom kolesarjenja je zbrane kolesarje nagovoril predsednik Kolesarskega kluba Prekmurje Beltinci, Jože Kavaš. V imenu Kolesarske zveze Slovenije je nekaj besed o slovenskem kolesarstvu povedal Milan Knez, ki je Kolesarskemu klub Prekmurje Beltinci ob častitljivi 70. letnici delovanja tudi čestital. Projekt Slovenija kolesari poteka že 17 let, vsako leto pa pedale poganja vse več kolesarjev za zdrav način življenja.

Knez je med drugim prebral tudi pozdravno pismo ministrice za izobraževanje dr. Maje Makovec Brenčič. Lepe pozdrave in veliko športnih užitkov na zaključni slovenski kolesarski prireditvi je nekaj besed  zbranim namenil Tomaž Marinko iz Turistične zveze Slovenije. V parku ob gradu so organizatorji pripravili dve mehanični delavnici za popravilo koles. Za varnost so skrbeli redarji, policija in nujna medicinska pomoč. Ob koncu so vsi prejeli medalje in priznanja.