FOTO: Uspešno izpeljali mednarodno likovno kolonijo “Dobrovnik danes …”

JSKD OI Lendava je skupaj z Zavodom za okolje in turizem Dobrovnik ter občino Dobrovnik, minulo soboto uspešno izpeljal mednarodno likovno kolonijo z naslovom “Dobrovnik danes …”
Kolonije se je udeležilo 45 ljubiteljskih likovnikov iz Pomurja, pa tudi Ptuja, Ormoža, Cerkvenjaka, Rogaške Slatine, največ, kar 15 iz krajev: Polzela, Celje, Velenje, Žalec, Braslovče in Nazarje v imenu KUD Polzela, ter seveda sosednje Hrvaške, Madžarske in Avstrije. Strokovni mentor kolonije je bil László Nemes iz Madžarske.

Ljubiteljski likovni ustvarjalci so na mednarodni likovni koloniji na platnih skozi svojo kreativnost, videnje in občutke oživeli Dobrovnik in v jesenskih barvah njegovo barvito okolico z Bukovniškim jezerom, energijskimi točkami, cerkvico s. Vida, in goricami. “Likovniki imajo ideje in moč, da stvarem, ki s časom izgubljajo veljavo, povrnejo v svoji tehniki dostojanstvo, življenje in lepoto,” je bilo moč slišati.

Otvoritev likovne kolonije “Dobrovnik danes …” bo 13. decembra v sklopu občinskega praznika in 20. letnice občine Dobrovnik.