FOTO: Urejanje meteorne kanalizacije v Lendavskih Goricah

Občina Lendava nadaljuje z deli, ki se sicer etapno odvijajo že več let, urejane odvodnjavanja meteornih vod. Dela so v zaključni fazi, nov cevovod pa je tokrat položen pod zemljo ob lokalni cesti v Lendavskih Goricah, na relaciji od cerkve Svete Katarine proti cerkvi Svete Trojice.
Občina Lendava je minulo sredo pristopila k urejanju odvodnjavanja meteorne kanalizacije v skupni dolžini 175 metrov, da bi rešila težave z izlivanjem meteornih in očiščenih fekalnih voda iz obcestnega sveta na cestišče. Vrednost investicije znaša nekaj več kot 10.000,00 evrov, izvajalec del pa je gradbeno podjetje Pavčnik d.o.o., ki z deli zaključuje jutri. Do sobote, 20. marca je veljala delna zapora ceste, od ponedeljka naprej pa vse do jutrišnjega dne pa velja popolna zapora ceste. Urejeni so bili obvozi iz dolgovaške strani in s strani “Karaberoša.” Zaradi izvajanja zaključnih asfalterskih del se bo začasna popolna zapora na istem cestnem odseku podaljšala in sicer od 29. marca do 2. aprila 2021 med 7. in 17. uro.

Občina Lendava se je odvodnjavanja lotila tudi zaradi iztekajočih se odpadnih vod, v zimskem času pa deževnica na cestišču velikokrat zmrzne, kar predstavlja nevarnost v cestnem prometu. Že lani se je občina na tem odseku lotila urejanja plazišč, ki so sedaj s podpornim zidom iz kamna in betona uspešno sanirana, ureditev odvodnjavanja pa je nadaljevanje načrtov na tej relaciji. V omenjen nov cevovod bo tako speljana deževnica in odpadne vode iz malih komunalnih čistilnih naprav, saj se lastniki slednjih po vgradnji velikokrat srečujejo s težavo, kam le-te speljati. Vode bodo tako odtekale v kanalizacijski sistem v mestu Lendava. Poseg sicer ni velik, saj so cevi speljane skorajda po bankini, a brez rezanja asfalta kljub temu ni šlo.