FOTO: Ureditev parkirišča zaključena, uradno odprtje odnesli vladni ukrepi

Parkirišče ob Dvojezični srednji šoli Lendava je dokončano. V petek 16. oktobra bi se moralo zgoditi tudi uradno odprtje ob prisotnosti Ministrice za šolstvo Simone Kustec, pa so dogodek odnesli vladni ukrepi za zajezitev novega koronavirusa. Parkirišče se sicer kljub temu že lahko uporablja, sproženi pa bodo tudi vsi postopki za namestitev polnilnic za električne avtomobile. Cevovodi za električne vode do polnilnic so sicer že pripravljeni.
Ureditev parkirišča in infrastrukture pred srednjo šolo se je pričela v sredini lanskega novembra. Izvajalec del, to je podjetje Nograd iz Hotize, ki je bilo najugodnejši ponudnik, je dela zaključilo pred dobrima dvema tednoma, parkirišče pa se že lahko uporablja. Uradno odprtje so sicer odnesli vladni ukrepi za zajezitev novega koronavirusa, na slednji pa bi kot gostja morala biti prisotna tudi Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Parkirišča so sicer urejena za avtobuse, invalide in osebne avtomobile.

Dela bi se sicer morala začeti že prej, ta pa bi morala biti zaključena že lanskega oktobra. Prvo javno naročilo je Občina Lendava zaključila kot neuspešno in ga ponovilo. Na objavljeno javno naročilo je namreč takrat prispelo pet ponudb, ki so presegale finančna sredstva naročnika za ta namen in ocenjeno vrednost naročila ter mejno vrednost 500.000 EUR brez DDV za izvedbo javnega naročila po postopku naročila male vrednosti, zato se je naročnik odločil zavrniti vse prejete ponudbe in zaključiti postopek kot neuspešen.

Po tem, ko se je začel nov postopek oddaje javnega naročila, je kot najugodnejši ponudnik za izvedbo del bilo izbrano podjetje Nograd iz Hotize. Gradnja je vmes bila ustavljena zaradi epidemije.