FOTO: Tradicionalni pohod lendavskih združenj

Območno združenje veteranov vojne za slovenijo Lendava, pripadniki veteranskega združenja Sever in združenje borcev za vrednote NOB so včeraj, kot vsako leto, organizirali krajši pohod od lovskega doma v Dolgi vasi do spominskega obeležja vojne za Slovenijo leta 1991, pred madžarsko mejo.
V spomin na dogodke iz leta 1991 in v počastitev dneva upora proti okupatorju so člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, Območnega združenja slovenskih častnikov, Zveza združenj borcev za vrednote NOB – Lendava in Policijsko veteransko društvo SEVER iz lendavskega območja včeraj organizirali in izvedli tradicionalni veteranski pohod.

Pohoda od lovske koče v Dolgi vasi do pomnika vojne za Slovenijo, ki stoji v neposredni bližini bivšega mejnega prehoda Dolga vas, se je udeležilo okrog 60 članov iz vseh omenjenih veteranskih združenj in njihovih družinskih članov. Udeležili so se ga tudi predstavniki veteranskih in častniških organizacij iz Pomurja, ter veteranske organizacije iz Madžarske, udeležil pa se ga je tudi župan Občine Lendava, Janez Magyar. Slavnostni govornik je bil predsednik pododbora Policijskega veteranskega društva Sever za Lendavo, Milan Osterc.

Po vrnitvi k lovski koči v Dolgi vasi je sledila podelitev srebrne medalje. To je (ker je lani ni prevzel) s strani Zveze slovenskih časnikov prejel Živko Stanič, za dolgoleten prispevek k izvajanju programa Območnega združenja slovenskih častnikov Lendava.