FOTO: Težave z elektriko. V Dolgovaških Goricah izpad preiskujejo kriminalisti

Včerajšnji dan si ne bomo zapomnili le po jutranje-dopoldanskem sneženju, temveč po izpadih in težavah z električno energijo. V enem primeru je šlo za porušitev drevesa na daljnovod pri Dolini, v drugem primeru v Dolgovaških Goricah pa zrušitev kar dveh dreves na nizkonapetostni vod, pri čemer pa so na teren bili poslani kriminalisti.

Včerajšnji veter je prinesel kar nekaj nevšečnosti predvsem občanom, še najbolj pa v popoldansko-večernem času delavcem podjetja Elektro Maribor, izpostava Lendava. Drevesa so padala kot za stavo. Najprej se je drevo porušilo na visokonapetostni daljnovod v bližini naselja Dolina pri Lendavi, dogodek pa je botroval napakam in prekinitvam na energetskem sistemu v naseljih Petišovci, Trimlini, Čentiba, Dolina, Pince, deloma pa se je izpad poznal tudi v samem mestu Lendava.

Drevesa namerno oslabil?

Nekoliko drugačna zgodba pa se je odvijala v Dolgovaških Goricah, natančneje v predelu “Hidegkut.” Neuradno smo od tamkajšnjih prebivalcev izvedeli, da naj bi en izmed sosedov nameraval podreti tri drevesa, pri čemer je v slednja (najverjetneje z motorno žago) zarezal le do polovice. Drevesa je tako oslabljena pustil stati, kraj zapustil, drevesa pa so se vdala močnejšim sunkom vetra, pri čemer je eno izmed njih padlo na nizkonapetostni vod in steber. Primer preiskujejo kriminalisti, ki so prav tako bili prisotni na kraju, za izjavo pa smo že zaprosili PU Murska Sobota in jo bomo objavili takoj, ko jo prejmemo. Celotno področje Dolgovaških in Lendavskih Goric je bilo brez električne energije od popoldneva pa vse do 22.57 ure.