FOTO: Tekmovanje v kuhanju ribje čorbe: Najboljšo so pripravili gasilci iz Doline

Včeraj se je na travniku “pri žagi” odvijalo tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, ki ga vsako leto organizira Madžarska samoupravna narodna skupnost občine Lendava. Skupno se je za prva tri mesta borilo 32 ekip, najboljšo ribjo čorbo pa so, po mnenju komisije, skuhali gasilci iz Doline. Drugi so bili MMR – Hidak in tretji ekipa Lenti.
 • ribič

  Zakaj se Madžari vedno separijajo in skrivajo, zakaj je nej kuhanje ribje čorbe v centru Lendave kak Bogračfest, da bi se tudi drugi slovenski občani, Prekmurci, Hrvati in turisti lahko priključili fešti?

  • 1

   Zakaj se ne moreš priključiti? Saj je javno odprto za vsakogar. Ni tako skrito, da ne bi kdor koli našel. Ni slaba lokacija, vse se dogaja na enem mestu, kuhanje, oder in veliko stvari za otroke.
   Lp

   • MaliBumbar

    Se strinjam, lokacija je dobra.

    • Jože

     Madzarov autohtonih Dnk N v Sloveniji ni, so le tisti, ki so zatajili slovenstvo in nosijo slovensko DNK R1A kri.

     Stokrat sem Leunu posredoval raziskavo pa nič.
     Laslo Gonc je bil prisiljen priznati,, opredelili smo se,, še kaj več.

   • ribič

    Iz vidika turistov in naključnih obiskovalcev mesta je lokacija na robu mesta na travniku popolnoma zgrešena. Tja zagotovo ne bo šel noben turist!
    Iz vidika domačinov lokacija tudi ni idealna, ker nihče ne bo šel tja, če mu to ni vnaprej točno določen cilj. Če pa bi kuhanje ribje čorbe bilo v centru mesta, bi se občani sprehodili po Glavni ulici, kot na Bogračfestu in bi bilo obiskovalcev 10-krat več, kot sedaj. Kuhanju pa bi se lahko pridružile tudi ekipe iz Slovenije. Verjetno tega nočejo!
    Očitno je organizatorjem Madžarom tudi v tem primeru cilj izolacija in separacija. Izigravajo državo v državi. Nočejo biti v centru mesta in pozornosti, očitno raje svoje (tudi javne) zadeve rihtajo na pol skrivaj. Zadeva za psihologa…

 • Sašo

  Ok. razumem da je rdeča nit teh kulinaričnih ” zabav ” pač druženje, ampak a se ne bi dalo druženja tudi drugače izpeljat ? Se mi zdi da se je ljudem malo skisalo na podstrešju od vseh kuharskih oddaj in kuharskih kotičkov znotraj posamičnih oddaj . Če omenim tematsko doganje raznih kulinaričnih “mega fešt ” . Bogračijada, golažijada , kuhanje ribje čorbe, bujte repe, peko palačink..kaj konkretno se tu dogaja ? Hodiš od stojnice do stojnice in z napetostjo opazuješ kako nekdo reže čebulo ali čisti drobovje z ribe ? Ne razumem kaj je tu zabavnega ? Greš mimo pete stojnice in doživiš šok v kuharski tekmi, joj ne.. Geza je nasul preveč popra v Bograč, zdaj pa je konec sanj o tituli ….kar nekaj, nekoč si pač naredil veselico in se rekel da bo veselica, zdaj pa se to imenuje kulinarični dogodek, ljudje ki imajo 5 minut preveč časa..kaj pa jutri delaš ? Malo bom doma kosil, potem skidam gnoj ,potem pa grem ribjo čorbo kuhat..sami kulinarični mojstri .
  No pa saj, dokler ti nekdo daje denar za to da organiziraš 15 kulinaričnih šok festivalov, se ti verjetno zgolj smeji, ko pač živiš na račun tega ? Ne vem no..rahlo patetično .
  Lp

  • bürgermeister

   Imaš prav Sašo, nič pomembnega – razen druženja, malo reklame in veliko skrite politike – ne nosijo te kulinarične prireditve v sebi. Kruha in iger ljudje obožujejo že od pradavnih časov, še več, povprečnemu človeku je to eden od največjih užitkov. To je pač nivo in zato potreba večine. To ni ne umetnost, ne znanost, ne nadpovprečna sposobnost – umetniki, znanstvenki, nadpovprečno sposobni (in antisocialne osebe) se takšnih zabav udeležujejo le izjemoma. Ob izobilju hrane, pijače in veseljačenja pa jih le malo opazi, da te “vaške fešte” v ozadju pripravljajo lokalni politiki, ki VELIKO TISOČ NAŠIH evrov vložijo v njih, da bi na naslednjih volitvah dobili večje število glasov… Eto, zato skoraj vsak predsednik KS pripravlja bograč, čorbo in ribe.