FOTO: Svečanost ob 22. prazniku občine Lendava

Včerajšnji večer se je v Gledališki in koncertni dvorani odvila slovesnost ob 22. prazniku Občine Lendava, na kateri so bila podeljena občinska priznanja. Osrednja tema letošnje svečanosti je bilo obujanje spominov in predstavitev glavnih mejnikov in gradnikov tukajšnje lokalne skupnosti. Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan Občine Lendava, mag. Anton Balažek.
V kulturnem programu “Zgodbe vekov” so nastopili:

– Otroci iz vrtca
– Lendavski osnovnošolci in dijaki
– Ladislav Kopinja
– Violinist Peter Koša
– Piroska Vörös v vlogi babice in Jan Horvat v vlogi vnuka, ki sta prisotne vodila čez zgodovino

Priznanje Občine Lendava sta prejela Hrvaško kulturno društvo Pomurje za delovanje na kulturno-turističnem področju in Gostilna Lovski dom za dolgoletno družinsko tradicijo na področju gostinstva.

Plaketo Občine Lendava sta prejela Območna obrtniško-podjetniška zbornica Lendava za 40-letno delovanje in prizadevanje za obstoj obrtništva in Vrtec Lendava, ki letos obeležuje 70. obletnico svojega delovanja in je aktivno vpet v okolje.

Letos so bile podeljene tudi tri spominske listine, ki so jih prejeli podjetje Martmetal d.o.o. za širitev proizvodne dejavnosti in razvoj poslovno-industrijske cone in Dvojezična srednja šola Lendava, ki je trdno vpeta v prostor in njegovo multikulturno tradicijo ter Marija Unger za prispevek k ohranjanju ljubiteljske kulture in aktivno vpetost v družbeno-politično dogajanje kraja.