VIDEO, FOTO: Štirje zadetki v mreži Rogaške

Kar štirikrat je ekipa Nafte 1903 zatresla mrežo gostov iz Rogaške Slatine in si s tem zagotovila nove tri točke v boju za prvo ligo. Včeraj je namreč pod reflektorji lendavskega Športnega parka bil odigran 25. krog 2. državne lige.
Celotno srečanje:

Tudi predzadnje aprilsko srečanje je bilo za Nafto 1903 uspešno. Modro-beli so namreč na domačem terenu vknjižili nove tri točke, saj so dosegli visoko zmago nad nasprotnikom. Ekipo gostov iz Rogaške so premagali s kar 4:1, kljub nekoliko nezanesljivi igri v drugi polovici prvega polčasa. Včeraj je med drugim Marko Roginić, trenutno najboljši strelec lige, še povečal naskok pred Lukom Bobičancem. Nafta 1903 se je nasprotniku zoperstavila v popolni postavi, gostom pa so manjkali kar trije.

Četa Franca Fridla je vnovič slavila na krilih Marka Roginića, ki je na zadnjih treh tekmah v polno meril kar desetkrat, sinoči pa je dodal še tri gole. Hrvat je v polno meril v 13. minuti tekme, ko je izkoristil podajo Vinka in neoviran zadel s sedmih metrov. Oslabljeni Slatinčani, ki so v Prekmurju pogrešali Ahca, Mraza in prvega strelca Neskića, se niso predali in so v 25. minuti tudi izenačili. Marko Šlogar je po dolgi podaji na domačo polovico pobegnil lendavski obrambi in jo, čeprav se je poškodoval še pred strelom, tudi premagal.

Od izenačenja naprej je Nafta 1903 v igri precej padla, nezbranost pa bi skorajda gostom ponudila še kakšen zadetek. Modro-beli se do konca prvega polčasa nekako niso mogli najti in so le stežka ustavljali napade gostov. Se pa je to spremenilo že v drugem polčasu, saj jim je premor, kot kaže, koristil. Nafta je vnovič vodila v 56. minuti, ko je še drugič zadel Roginić, potem ko je bil najvišji po predložku Maleševića.

Za zajetnejšo prednost je v 72. minuti poskrbel Leon Leuštek. Tudi branilec modrih je najvišje skočil po podaji Maleševića, ki je vknjižil še drugo asistenco. Piko na i domači zmagi je s tretjim golom večera postavil Roginić. Vnovič se je v vlogi asistenta znašel Malešević, na daljši vratnici pa se je najbolje znašel Roginić, ki ima pred zadnjimi petimi krogi na svojem računu že 20 zadetkov, pet več od Luke Bobičanca.

Nafta 1903 – Rogaška 4:1 (1:1)

1:0 – Marko Roginić, 13.
1:1 – Marko Šlogar, 25.
2:1 – Marko Roginić, 56
3:1 – Leon Leuštek, 72.
4:1 – Marko Roginić, 89.