FOTO: Štiri leta domače tržnice

Domača tržnica, ki poteka pod okriljem Zavoda za turizem in razvoj Lendava, je minulo soboto obeležila polna štiri leta delovanja. Mesečno enkrat tako pod kostanji ob turistično-informacijskem centru potekajo nakupi domačih pridelkov in izdelkov, druženje ob kulinariki in degustacija vin.
Domača tržnica je zasnovana kot dogodek, ki se odvija enkrat mesečno skozi vse leto, s čimer se zagotavlja njeno trajno delovanje (izjema je bil koronski čas, ko je bilo prepovedano zbiranje ljudi). Njena ponudba je kakovostna in promovira pridelke in izdelke ponudnikov iz občine Lendava in neposredne okolice, ob tem pa jo spremlja tudi kulinarična izkušnja. V prvi vrsti je domača tržnica namenjena prodaji domačih pridelkov in izdelkov, torej sezonskega sadja, zelenjave; izdelkov iz žita, bučnega olja, vina, medu, marmelad, kakor tudi izdelkov domače in umetnostne obrti, kot so na primer keramika, spominki, nakit, izdelki iz ličja ipd. Obenem je to tudi kotiček s kulinarično ponudbo, kjer je na dveh do treh stojnicah moč okusiti domače jedi, kot so dödöli in langoš, pa tudi degustirati in kupiti vina iz okoliških goric.

V štirih letih odvijanja domače tržnice, ki je sofinancirana s strani kmetijskega razpisa Občine Lendava, je ta postala zbirališče domačinov, ki si želijo druženja in kakovostne ponudbe, obenem pa obvezen postanek za obiskovalce in turiste, ki si lahko na domači tržnici kupijo lokalno dobroto ali spominek ter začutijo utrip mesta. Nič manj pomemben vidik je, da se z delovanjem tržnice povečuje utrip starega mestnega jedra.

Za glasbeno vzdušje je poskrbela zasedba Swingter!