FOTO: Starejše deklice vstopile v A ligo z zmago

Predvčerajšnjim so starejše deklice Muranie Lendava nastopile na uvodnem turnirju A lige državnega prvenstva v Hočah in prvo tekmo zaključile z zmago proti domači ekipi Formula Formis II. Na drugi tekmi je bilo že nekaj utrujenosti, nekaj več napak in manj sproščenosti, zato so klub izenačeni igri, morale priznati poraz proti starejšim deklicam ŽOK Sobota I.
Trener Spasoje Todorović je po tekmi strnil prve vtise: “Na prvi tekmi smo prikazali solidno igro, pokazali smo srce, željo in voljo. Naš uvod v A ligo smo začeli z zmago, kar je dobra popotnica za naprej. S servisom smo jim povzročali težave, protinapad je bil stabilen, bilo je dovolj “dinamita” v napadu, sprejem in obramba sta bila odlična in tudi napak ni bilo veliko. Po tekmi sem bil zadovoljen, le tistih nekaj lastnih napak nas je ločilo od zmage v dveh nizih; tako smo tekmo zaključili v tretjem nizu.

Na drugi tekmi dekleta niso bila tako sproščena, kar se je poznalo predvsem na servisu in obrambi, ki je bila bolj statična. Kljub vsemu, smo imeli veliko možnosti za zmago; bili smo izenačeni, po vsakem padcu koncentracije smo se hitro pobrali, a žal na koncu nismo zmagali. Mislim da je bila igra v obrambi ključna. Vseeno sem ponosen na svoje igralke, predvsem tiste mlajše, ki si na takih tekmah nabirajo izkušnje in upam da bomo to v prihodnosti lahko bogato unovčili. Čestitke vsem!”

Formula Formis II : Murania Lendava, 1:2 (14:25, 25:20, 08:15)
Murania Lendava : ŽOK Sobota A, 1:2 (20:25, 25:19, 11:15)