FOTO: Srečanje pomurskih Lions klubov z dobrodelno noto

Zbrana dobrodelna sredstva večera, v višini 1.433 EUR, ki so jih prispevali člani Lions klubov Murska Sobota, Lendava in Ljutomer ter donatorji Lionsi iz Švice, so namenjena otrokom socialno šibkih družin iz UE Ljutomer za kritje različnih letovanj.

Lions klubi (LK) v Pomurju vsa leta delovanja ohranjajo stike in si pomagajo v različnih dobrodelnih akcijah. Glavna naloga vseh klubov je pomagati, delati dobro, osrečevati ljudi v stiski in jim vračati upanje v svojem lokalnem področju. Dobrodelnost je na prvem mestu.

Organizator letošnjega srečanja, ki je potekalo v petek, 20. januarja 2017 v Biotermah Mala Nedelja, je bil LK Ljutomer. Vse zbrane Lionse so nagovorili predsednica LK Ljutomer, Breda Žunič, predsednica LK Murska Sobota, Mateja Hochstätter in predsednik LK Lendava, Štefan Šömen. Prijetno druženje so z ubranimi melodijami popestrile članice kvarteta godal GŠ Slavka Osterca Ljutomer, pod vodstvom mentorice prof. Hermine Matjašič.

Predsednica LK Ljutomer Breda Žunič je poudarila, da bodo zbrana dobrodelna sredstva  večera  v celoti namenjena  otrokom socialno šibkih družin iz UE Ljutomer, za kritje različnih  letovanj. Za upravičeno razdelitev zbranih denarnih sredstev se bodo povezali z osnovnimi šolami v UE Ljutomer in Centrom za socialno delo. Srečanja se je udeležil guverner Zveze LK Slovenije, Gregor Pajić. Na večeru so spregovorili in donirali tudi gostje iz Švice, in sicer Daniel Käslin, prejšnji guverner distrikta, sicer član LK Titlis in Rolf Leimgruber iz LK Solothurn Leimental. Gost je bil tudi predsednik  LK Bad Radkersburg-Mureck, Helmut Arnfelser.

Vsi, ki delujejo v duhu lionizma, za svoje delo ne pričakujejo pohval in priznanj. Prav pa je, da se dobro delo in prizadevanja opazijo. Guverner Lions klubov Slovenije je prisotne pozdravil z nagovorom in podelil dve najvišji priznanji guvernerja. Prejel ga je Ernest Ebenšpanger, dolgoletni član Lions kluba Murska Sobota. Čeprav je med starejšimi člani, velja za neumornega organizatorja aktivnosti, njegova energija in delovanje pa sta vzgled tudi mlajšim generacijam. Prejemnik najvišjega priznanja guvernerja je tudi Boštjan Pihlar, večletni član Lions kluba Ljutomer ter lanski predsednik, za izjemno dejavnost na več področjih delovanja. Po njegovi zaslugi so v Ljutomeru ustanovili Leo klub, izpeljali prve večje dobrodelne gledališke predstave, državno razstavo Plakat miru ter pričeli s projektom Donirana hrana. Pisno priznanje guvernerja je prejel še Janez Smolkovič, prav tako večletni član LK Ljutomer, trenutno prvi podpredsednik, ki vsa leta daruje sredstva za različne humanitarne namene in nemalokrat donira še materialna sredstva ter sodeluje pri organizaciji klubskih prireditev.

LK Lendava podelil klubska priznanja, Leo klub sprejel novo članico

LK Lendava je podelil tudi svoja, klubska priznanja. Članom jih je vročil predsednik Štefan Šömen. Prejele so jih Silvija Hajdinjak-Prendl, Spomenka Juretič, Sibil Huzjan ter Metka Pal.

Na letnem srečanju so vsi trije Lions klubi Pomurja sprejeli tudi nove člane. LK Ljutomer so obogatili Ksenija Žuman, Peter Beznec, Sebastian Ivšek in Janče Gartner. LK Murska Sobota so se pridružili Metka Kuharič, Mira Misleta Ternar, Igor Ternar, Robert Grah in Alojz Šteiner. LK Lendava pa Helena Sredenšek in Dean Šumak. Novo članico je dobil tudi Leo klub Lendava-Lendva, in sicer Ano Zelko.