FOTO: Srečanje lendavskih in mozirskih kulturnikov

JSKD OI Lendava si že vrsto let prizadeva preko različnih kulturniških projektov promovirati Lendavo in njene ljubiteljske ustvarjalce po Sloveniji. Tokrat so se odzvali vabilu KD Stopinje iz Mozirja, ki je ob občinskem prazniku Občine Mozirje pripravilo literarno-glasbeni večer in obenem razstavo likovnih del lendavskih ljubiteljskih slikarjev.

“To je bila tudi odlična priložnost, da Lendavčani predstavimo naš projekt potujočih literarno-glasbenih večerov, imenovan Čarni nasmeh. Gre za projekt, ki se pravkar začenja, sklenili ga bomo pa meseca septembra ob dnevu rojstva pisatelja Miška Kranjca v Veliki Polani, v sklopu akcije Čarni nasmeh potekata poleg ‘večerov’ dva literarna natečaja – eden za osnovnošolce, drugi za odrasle avtorje,” je za naš spletni portal zapisala Olga Paušič.

Lendavsko JSKD so zastopali člani literarne skupine Pobiralci rose (Lidija Alt, Biserka Sijarič, Slava Zver, Janja Magdič in Olga Paušič, pridružila se jim je še Ivanka Tompa iz Odrancev), likovnika Slava Zver in Ludvik Žižek ter glasbeni mojster – cimbalist Andi Sobočan iz Murske Sobote. “Mozirjani so nas nadvse gostoljubno sprejeli, pripravili pester program (ogled starega mestnega jedra, muzeja, knjižnice in galerije ter obisk Mozirskega gaja, ki je te dni pisan od  mavričnih barvnih odtenkov cvetočih tulipanov in narcis),” je še dodala Paušičeva.

“Skupni kulturni program si je prišlo ogledat lepo število krajanov, ki naše kraje bolj slabo poznajo, so pa bili navdušeni nad likovnimi upodobitvami naše pokrajine, znamenitosti mesta Lendava in nad toplimi verzi, s katerimi smo skušali  tudi v besedi naslikati značilnosti kraja in Prekmurja nasploh, prevzele so jih seveda  tudi prekmurske melodije na cimbalah.”

Gotovo se bodo vezi s KD Stopinje iz Mozirja tudi v prihodnje še prepletale.