FOTO: Spominska slovesnost Zveze borcev za vrednote NOB

Pri spomeniku zbora aktivistov in simpatizerjev Osvobodilne fronte za Prekmurje, ki je bil 30. avgusta 1941 v gozdičku med Trnjem in Odranci, so pripravili spominsko slovesnost. Svečanost, s katero so se spomnili 77. obletnice zbora aktivistov in simpatizerjev, sta organizirala Združenje borcev za vrednote NOB in občina Črenšovci.
V kulturnem programu so nastopili šolarji iz Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci in ljudske pevke Kulturno-turističnega društva Črenšovci. Udeležence sta pozdravila predsednik območnega Združenja za vrednote NOB Lendava Jože Vidič in župan občine Črenšovci, Anton Törnar.

“Skoraj vsak dan se vozimo, drvimo mimo tega spomenika, tudi jaz kot predstavnica mlajše generacije. Vemo, da je spomenik postavljen v zvezi z dogodki vojne. Ne vemo pa, da so se naši predniki davnega leta 1941 tukaj zbrali za svobodo, da je zgodaj zjutraj 27. septembra 1941 madžarska policija aretirala 60 ljudi, da je ta dan črn dan za narodno osvobodilno gibanje v Prekmurju. Z današnjo spominsko slovesnostjo v trnarskem gozdu so člani počastili spomin na vse padle in umrle v boju za svobodo. Naj spomin na njih večno živi,” je bilo moč slišati.