FOTO: Snemanje filma Nadure v Lendavi zaključeno

Mladi režiser lendavskega rodu Áron B. Horváth je v sodelovanju s KUD Lavina po številnih uspešnih kratkih filmih v Lendavi zaključil snemanje svojega naslednjega filma z naslovom Nadure. Snemanje je potekalo predvsem v večernih in tudi nočnih urah.
Áron Botka Horváth je mlad režiser in scenarist, ki ima za sabo že kar nekaj kratkih filmov, dokumentarcev in glasbenih video spotov, med katerimi so mnogi bili tudi nagrajeni na mednarodnih festivalih. Njegova pot do režije je potekala preko mladostnih plavalnih uspehov, ko je bil večkratni mladinski državni prvak, nato vpisa na likovno smer pedagoške fakultete v Ljubljani do preskoka na AGRFT. Živi in dela v Ljubljani a se vedno vrača v Lendavo – tudi delovno.

V Lendavi je Botka Horváth leta 2019 že posnel film Delčki, tokrat pa se je z ekipo, prav tako v Lendavi, podal na snemanje filma Nadure. Snemanje so sicer že zaključili. Gre za fikcijski film, ki se zgodi v eni noči in spremlja Klaro, ki je na begu zaradi uboja v silobranu. Napeta zgodba nosi elemente žanra srhljivke in jo ekipa razvija že od začetka leta 2020. Áron je s svojimi kratkimi filmi v preteklih letih prejel številne mednarodne nagrade, projekt, snemanje filma Nadure, pa so omogočili Zavod za kulturo madžarske narodnosti Lendava, Ministrstvo za kulturo RS in JSKD.

FOTO: Nara Dominko David