FOTO: Sneg poskrbel za številne nevšečnosti

Prometne razmere so se včeraj popoldne na cestah po večjem delu države ob sneženju bistveno poslabšale. Policisti so obravnavali številne zdrse osebnih in tovornih vozil, slabe vozne razmere pa so bile na praktično celotnem območju države.

Dežne padavine so včeraj popoldne prešle v sneg, meja sneženja se je tudi po nižinah Prekmurja in Štajerske spustila do tal. Večji del države je zajela tudi ohladitev. Včerajšnje jutro je bilo namreč toplejše kot kasnejši popoldan. Po ocenah vremenoslovcev je zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, v višjih legah tudi več. Ponoči so padavine oslabele in postopno ponehale, najpozneje na jugu in vzhodu države.

Zaradi poledice so zaprli več lokalnih cest. Na pomurski avtocesti A5, Lendava – Pince, je med priključkom Lendava in mejnim prehodom Pince bil zaradi obilnega sneženja oviran promet. Zaradi sunkovitih gibov, naglega zaviranja ali slabe preglednosti je tudi v Pomurju zdrsnilo več vozil, največ težav je bilo predvsem na Štajerskem. Zaradi spolzkih pločnikov so morali biti zelo previdni tudi pešci.

Vremenoslovci v nedeljo napovedujejo delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo in spet hladneje, v ponedeljek delno jasno in hladno vreme. Od torka naprej kaže na občasno sneženje. Temperature bodo ves teden zimske, zjutraj od -10 do -5, čez dan pa okoli ničle.

Avtomobil z avtoceste na njivo

Včeraj ob 17.08 je osebno vozilo tuje registracije prebilo varovalno ograjo na pomurski avtocesti pri izvozu za Vučjo vas, občina Križevci pri Ljutomeru in zapeljalo na njivo. Gasilci PGD Murska Sobota so odklopili akumulator in pregledali okolico nesreče. Poškodovanih ni bilo.

Se pa je pod težo snega podrlo tudi nekaj dreves, in sicer v naselju Gresovščak, občina Ljutomer in med naseljema Mačkovci in Stanjevci v občini Gornji Petrovci.

Ob 14.08 je na regionalni cesti Ihova v občini Benedikt in Spodnja Ščavnica v občini Gornja Radgona zaradi sneženja zastal promet tovornih vozil. O dogodku so bili obveščeni delavci CP Murska Sobota.

Prometna nesreča na relaciji Turnišče – Gančani