FOTO: Smejali so se s Kofetarji

Amaterska gledališka skupina Kofetarji DU Lendava je priredila skupaj s Knjižnico – Kulturnim centrom Lendava in Javnim skladom KD OI Lendava, že drugi večer skečev in dobrih šal, ki se je odvijal minuli petek v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.
Na odru se je zvrstilo osem amaterskih gledaliških skupin. Nastopili so GS iz Kapce, humoristična skupina Nemaki iz Sela, DS Mokoš iz Bakovec, GS iz Gornjega Lakoša, LGS Zgrebaši iz Pečarovec, KUD Križevci pri Ljutomeru, GS Szödött – vödött Dolnji Lakoš in GS Kofetarji DU Lendava. 45 igralcev je gledalcem izvabilo veliko smeha, ti pa so jih nagradili z bučnim aplavzom. Nasmejali so se  nerodnostim in smešnim zapletom, ki se nam dogajajo vsak dan, seveda s kančkom domišljije.

Kofetarji so nastopili s skečem Hadik banka, avtorice Kornelije Baša, režirala pa je Eva Nađ. Vse se pa dogaja, kot pove že naslov, v banki. Smešne situacije so se kar vrstile in gledalci so jih spremljali z aplavzom. Namen organizatorjev je bil razveseliti in nasmejati gledalce v dvorani. Prav vsaki skupini je to vsekakor uspelo.

Na odru smo slišali kar nekaj pomurskih narečij in madžarščino, kar pa ni bila nobena ovira za smeh.

Marija Varga