FOTO: Smejali so se s Kofetarji

Društvo upokojencev Lendava je skupaj z Javnim skladom za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Lendava in Knjižnico-Kulturnim centrom Lendava pripravila večer smeha in zabave, ki je bil na sporedu minulo soboto v Koncertni in gledališki dvorani v Lendavi.
Letošnja prireditev smeha in zabave, ki so jo poimenovali “SMEJMO SE S KOFETARJI,”, je bila tokrat že četrta in je tudi letos privabila v gledališko in koncertno dvorano okrog tristo gledalcev. Gledališka skupina “Kofetarji” DU Lendava kot nosilec prireditve, je uspela pripeljati na oder gledališke skupine iz Prekmurja, Prlekije in iz sosednje Hrvaške.

Po pozdravu navzočih direktorja KKC Lendava Alberta Halasa, se je veseli večer smeha in zabave s skeči pričel s prvimi nastopajočimi gosti Dramske sekcije KUD MURA iz Murskega Središča. Že po nekaj uvodnih odigranih prizorih so od navzočih izvabili burne aplavze in obilico smeha, ki je sledilo ob nastopu vseh skupin do konca prireditve. Tako so se na odru vrstili še: Gledališka skupina Kulturnega društva Cven, Gledališka skupina Gornji Lakoš, Gledališka skupina Zgrebaši iz Pečarovcev, KUD Križevci pri Ljutomeru, Gledališka skupina Kofetarji DU Lendava in Humoristična skupina Selanski Nemaki iz Sela.

Gledalci so vse skupine nagradili z dolgimi aplavzi in še posebej bučno je bila pozdravljena gledališka skupina Kofetarji DU Lendava, ki je tokrat pred domačim občinstvom odlično zaigrala novi skeč z naslovom “PRELJUBA SOSEDA.”

Ob premorih med nastopi posameznih skupin je na balkonu dvorane igrala in gledalce navdušila glasbena skupina Bara banda iz KD Miško Kranjec Velika Polana, ki jo sestavljajo tri dekleta, ki igrajo na violine ob spremljavi Borisa Ostrca z igranjem na basu, ki je tudi vodja te skupine. Tako so poleg odigranih skečev doživeli tudi glasbene utrinke prekmurskih pesmi.

Celotna prireditev je bila nagrajena z navdušenim spontanim dolgim aplavzom vseh navzočih, kar je bila zahvala in nagrada vsem, ki so pripravili tokrat že četrti večer smeha in zabave.

Ob koncu prireditve sta predstavnica JSKD Lendava Ivanka Tompa in predsednik DU Lendava Aleksander Marič vsem nastopajočim podelila pisna priznanja za sodelovanje na četrtem večeru skečev in jim izročila priložnostna darila ter se zahvalila vsem navzočim za obisk.

FOTO: Tomaž Galič
Tekst: DU Lendava