FOTO: Slovenke v Lendavi do remija, ki jih ohranja v igri

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostili Avstralija in Nova Zelandija, v Lendavi igrala neodločeno proti Walesu 1:1 (0:0). Za Slovenijo je edini gol dosegla današnja rojstnodnevna slavljenka Manja Rogan v 69., za Wales pa Kayleigh Green v 71. minuti.
Izbranke slovenskega selektorja Boruta Jarca so v svojem tretjem kvalifikacijskem dvoboju v skupini I osvojile točko. Pred obračunom z Valižankami so visoko odpravile Estonke s 4:0 in izgubile proti Francozinjam z 2:3, naslednja tekma pa jih čaka v torek, 26. oktobra, ko se bodo v Larissi pomerile z Grkinjami.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2023:

SLOVENIJA – WALES 1:1(0:0)
Lendava.
Sodnice: Johansson (ŠVE), Aronsson (ŠVE), Elfstrand (ŠVE), Wiinikka (ŠVE)
Strelki: 1:0 Rogan (69.),1:1 Green (71.)
Rumeni kartoni: Erman, Korošec, Begić, Rozmarič, Prašnikar, Mori; Green
Rdeč karton: Green
Slovenija: Meršnik, Eržen, Golob, Rozmarič, Erman, Čonč (od 68. Mori), Korošec, Kolbl (od 68. Milović), Begić (od 46. Rogan), Zver, Prašnikar
Wales: O´Sullivan, Morgan, Evans, Ladd, Roberts, James, Holland, Fishlock, Ingle, Harding, Green.

Zver in Kolbl v priložnosti

Že ob pogledu na našo prvo postavo je bilo jasno, da si prvo pohvalo zasluži zdravniška služba naše reprezentance, saj je uspela usposobiti za igro Lano Golob. Prav Lana je bila tista, ki se je izkazala s posredovanjem v 5. minuti.  Prvi polčas ni postregel s presežkom igre, bi pa lahko Slovenija odšla na odmor z minimalno prednostjo, a kapetanka Mateja Zverni izkoristila priložnosti v 42. minuti.

V 47. minuti se je v zreli priliki znašla Špela Kolbl, a je poslala žogo mimo gola. V 54. minuti je Zverova našla Kolblovo, strel pa mimo vrat. Selektor Borut Jarc je naredil tri menjave. Po prvem polčasu je v igro poslal Manjo Rogan, ki je nadomestila Pamelo Begić, potem je Jarc okrepil napad z dvojcem Adrijana Mori&Ana Milović.  

Prav Roganova je v 69. minuti z dobro merjenim strelom v daljši kot zabila za 1:0. Še prej velja omeniti dobro posredovanje danes zanesljive Zale Meršnik, ki je v 62. minuti pravočasno stekla iz svojega gola.

Veselje ob slovenskem golu je bilo kratkotrajno, le minuto zatem je izenačujoči zadetek dosegla 33-letna Kayleigh Green. Izkušena Valižanka je v 76. minuti zavoljo drugega rumenega kartona morala zapustiti igrišče, Slovenke pa v končnici tekme niso izkoristile številčne premoči na igrišču.

V slovenski reprezentanci sta na današnjem obračunu v Prekmurju manjkali poškodovani Zala Vindišar in Sara Agrež. V prvi postavi so bile Zala Meršnik, Kaja Eržen, Lana Golob, Špela Rozmarič, Kristina Erman, Dominika Čonč, Kaja Korošec, Špela Kolbl, Pamela Begić, Mateja Zver in Lara Prašnikar, v drugem polčasu pa je Jarc priložnost za dokazovanje ponudil še Manji Rogan, Ani Milović in Adrijani Mori.