FOTO: Slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo občinskih priznanj in plaket

Včeraj pozno popoldan se je v sinagogi odvila slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo občinskih priznanj. Govornik je bil župan, mag. Anton Balažek, občinska priznanja in plakete pa so prejeli Danijela Hozjan, Legartis, gradbeno podjetje d.o.o. in Iztok Utroša. Priznanje za najlepše urejeno naselje v občini je prejelo naselje Gaberje.

-Priznanje občine Lendava prejme: Danijela Hozjan, za njeno že 35 letno ustvarjanje na področju kulture.

– Plaketo občine Lendava prejme: Legartis, gradbeno podjetje d.o.o., za hitro rastoče podjetje, kot sodobno podjetje, ki izvaja gradbene storitve na širšem lokalnem okolju in izven njega ki povečuje število zaposlenih.

– Plaketo občine Lendava prejme: Iztok Utroša, za izjemne športne dosežke, promocijo vrhunskega športa med mladimi v občini ter prenašanja dobrega imena občine v Sloveniji in tujini.

– Priznanje za najlepše urejeno naselje v občini prejme Gaberje, za celostno podobo naselja, kot priznanje za nesebični trud krajanom in vzpodbudo za nadaljnje aktivnosti v smislu ohranjanja urejenosti, privlačnosti in razpoznavnosti kraja.

 • joško

  Čestitamo nagrajencem. Ampak če se Balažek hvali s tem, da je stolp tretja najbolj obiskana turistična točka Slovenije, zakaj potem ni dobil občinskega priznanja Hozjan Damjan? Zato ker je županov zet, pa bi bilo malo nerodno pred javnostjo in novinarji? Sicer pa je tudi Danijela iz Balažekovega klientelističnem legla, je sestrična Damjana, oba iz Gaberja.

 • zidar

  Do zdaj je Legartis dobil za 5,5 mlijonov poslov od lendavske občine (razumi Balažeka). Prej bi pričakovali da Balažek in njegova rodbina dobijo kakšno gradbeno nagrado, adaptacijo hiše na primer, morda preko tretje firme…

 • nebodigatreba

  čestitam vsem nagrajencem, saj so s svojim imenom naredili več dobrega za občino kakor župan s svojo kliko! Edino za Legartis sem mnenja, da brez Balažeka ne bi bil to , kar je danes v občini. Nobena gradnja ali obnova ne poteka brez njega.

 • magyar

  V preteklih dnevih so se eni bunili zaradi uporabe dvojezičnosti v Lendavi. Med nagrajenci ni niti enega Madžara, mislim da niti madžarsko ne vejo, vključno z Danielo. Kako je potem z njeno madžarščino in z dvojezičnostjo na ZKD? Tudi spletno stran imajo samo v slovenščini, kar je protizakonito. Naj potem gospod Kuhar tudi njih prijavi, župan pa jih naj kaznuje po pravilniku o uporabi dvojezičnosti v občini, če ga ima. Če pa takega pravilnika nima, pa naj kaznuje tudi samega sebe, kot prvega odgovornega v občini. To vse pove o licemerju tistih, ki menijo da je slovenščina v Lendavi zapostavljena. Sicer pa je Horvat očitno tudi politični licemer, ker so nepravilnosti glede kršenja načela dvojezičnosti oz. uporabe madžarščine v občini očitne na vsakem koraku, pa vseeno nič ne ukrepa, čeprav ve za njih. Laž je osnovna lastnost politikov.

 • leopard

  Ti, magyar. Pa menda ja ne misliš, da bomo sedaj delili nagrade po narodnostnem principu. Tudi prej jih niso. Pravi Lendavčan ni tega delal nikoli. Takšno prijateljstvo, kot je med nami, “navadnimi” ljudmi v Lendavi, bi si želeli marsikje po svetu. Ne bom napisal, kaj sem po narodnosti (kaj to koga briga), sem pa pravi Lendavčan in na to sem ponosen. Zelo.

 • magyar

  V vsakem spodnjem komentarju je kanček resnice, ampak dejstvo je, da so nagrajenci vsi Slovenci. To se v Lendavi ne spodobi, na to je treba misliti, še posebej zdaj, ko gospod Kuhar išče pravico celo v Ljubljani zaradi domnevne diskriminacije na nacionalni osnovi in neupoštevanja enakih pravic Slovencev in Madžarov v Lendavi. Zakaj je Legartis dobil občinsko priznanje, ve samo Balažek. Mizerno, zares. Kar pa se Daniele tiče, pa mislim, da gre za hudo napako ali celo klientelizem. Ona je zagotovo dobra delavka in prijazna oseba. Ampak če prav razumem, nagrade ni dobil zavod ZKD za odlično delo, ampak ona osebno. Sem že napisal, da ZKD verjetno krši zakon, ker nima madžarske informativne spletne strani, samo slovenskega, torej njih že zaradi tega ne bi smeli dajati za vzor. Predsednica zavoda pa je ona, potemtakem tudi ona osebno krši zakone, diskriminira Madžare in madžarski jezik. Postavlja se tudi vprašanje, ali je lahko nekdo predsednik ZKD v dvojezični lendavski občini, ki ne obvlada madžarščine in kako imajo to urejeno v svoji ustanovni listini?
  Torej je občinsko priznanje od Balažeka dobil nekdo, ki ni najboljši primer dvojezične enakopravnosti. Poleg tega pa svoje kulturno poslanstvo izvaja za plačo v funkciji predsednice. Če se to nagrajuje z občinskim priznanjem, potem bi pričakoval, da se še prej da priznanje tudi Stuparju, pa Šimonka Tanji, Galič Alenki, Gönc Laciju, Kepe Lili, Pati Zoliju, Halasu, Beati Lazar, Gerič Francu, Dubravku in Zoliju na gradu, Kiraly Feriju, Hajnalki, ravnateljicam šol in vrtcev, takšnim in drugačnim direktorjem javnih ustanov, prizadevnim učiteljem in vgojiteljicam, zaposlenim v knjižnici, v gledališču, na stolpu… in še in še bi lahko našteval ter se iskreno opravičujem vsem, ki profesionalno delajo v javnih zavodih in dobivajo za to plačo, pa sem jih pozabil zdaj na hitrico napisati.

  • Zekoslav Mrkva

   Jaz bi na Balažekovem mestu v naslednjih letih do 2022 dal priznanje Mirjani Balažek, Tini Hozjan, Damjanu Hozjan, Danieli Hozjan (OK, ona že ma), Dejanu Horvatu, sinu Petru in za konec še samemu sebi seveda.

   • njofra

    Lahko bi si podelil tudi naziv častnega občana, zakaj pa ne?

  • dhda

   Vidim ka nimate pojma kak imenovnjae oz. predlogi za občinske nagrade. Obstaja razpis za občinske nagrade in odbor za občinske nagrade in župan tukaj nima nobenega vpliva. Če letos ni med njimi mađara, verjetno ni bilo predlogov. Nisem županov človek ampak me jezi, kadar pišete neumnosti.

   • Zenit

    Hahaha, nima nobenega vpliva. Ta je dobra. Ima vpliv na vsa delovna telesa in komisije občinskega sveta, na sam občinski svet, tudi na nadzorni odbor, notranjo revizijo in na vse kaj si lahko zamisliš še v javnih zavodih in drugje pod vplivom občine. Zato pa je stanje takšno kot je. Ampak dosegel je že to stopnjo, da vsi ti podrejeni organi že iz strahu vnaprej odločijo tako, da bo zadovoljen. Že imajo izkušnje. Niti mu ni treba več neposredno “vplivati”.

   • občinar

    Vidim da ti dhda nimaš najmanjšega pojma kako imenovanja in predlogi za občinske nagrade potekajo. Predlog za priznanje Danieli Hozjan je spisala Mira Unger na željo gospoda župana. Toliko o “nobenem” županovem vplivu na občinske nagrade. No, pa napiši naslednjo neumnost.

 • leopard

  Glej, magyar. Meni bi bilo in mi tudi je čisto vseeno, če dobijo nagrado sami Madžari. Oni so moji someščani in soobčani in če so naredili kaj dobrega za svoj kraj, jih je potrebno nagraditi. Ampak, kaj bi jaz tebi modroval !

  • feri mester

   Seveda da pri nagradah nacionalnost ne bi smela pomeniti nič. A tudi sam menim, da je veliko naših soobčanov napravilo zelo veliko dobrega za naš kraj, veliko med njimi prostovoljno in brez kakršnegakoli plačila. Nekaj povsem drugega pa je, če delaš za skupnost iz delovnih obveznosti, za kar si (debelo) plačan iz davkoplačevalskega denarja.

 • gost1

  Očitno je postalo preveč nevarno slikati se z Balažekom.

 • leopard

  Vsi predlogi so bili spisani na pobudo (željo) župana. Predlog so morali napisati. Če so hoteli ali ne.