FOTO: Skupščina Zveze hrvaških društev v Sloveniji

V restavraciji hotela Lipa v Lendavi se je minulo soboto odvijala redna letna skupščina Zveze hrvaških društev v Sloveniji, katere predsednik je Đanino Kutnjak iz Lendave, prav tako predsednik Hrvaškega kulturnega društva Pomurje iz Lendave.
Minulo soboto se je v restavraciji hotela Lipa v Lendavi odvila redna letna skupščina Zveze hrvaških društev v Sloveniji. Skupščine so se udeležili člani desetih hrvaških društev, ki delujejo v Sloveniji. Na skupščini so izbrali novo vodstvo omenjene zveze za štiriletni mandat. Skupščini je prisostvoval veleposlanik republike Hrvaške v Sloveniji, Boris Grgić, ki se je sicer istega dne pred samo skupščino v prostorih Mestne hiše v Lendavi sestal z županom in podžupanom Občine Lendava, njegova soproga Davorka Božić Grigić, ministrica na veleposlaništvu Republike Hrvaške v Ljubljani, Romana Franulović Bušić, župan Občine Lendava Janez Magyar in Milan Bošnjak, svetovalec s posebnim položajem za vprašanja nacionalne hrvaške manjšine v tujini iz osrednje državne pisarne Republike Hrvaške za Hrvate izven domovine.

Zvezo hrvaških društev v Sloveniji, sicer registrirano v Ljubljani, je do sedaj vodil Đanino Kutnjak iz Lendave, prisotni pa so mu podelili nov štiriletni mandat, saj so, kot kaže, z njegovim delom zadovoljni, za podpredsednike pa so bili imenovani Stjepan Šimunić in Joso Begić.