FOTO: Skupno štirje zadetki v Odrancih

Na nogometnem igrišču v Odrancih sta se v prijateljskem obračunu pomerili ekipi lendavske Nafte 1903 in Odrancev. Prisotni gledalci so v oblačnem vremenu videli skupno štiri zadetke, od tega en avtogol. Zmago je slavila lendavska Nafta 1903.
Približno 250 ljubiteljev nogometa je včeraj v Odrancih gledalo prijateljski obračun med domačo ekipo in ekipo lendavske Nafte 1903. Gledalci so videli dva povsem različna polčasa, Nafta 1903 pa ni nastopila v popolni prvi postavi, saj je včeraj na srečanju trener modro-belih Franc Firdl priložnost dal slehernemu igralcu članske ekipe. Zmago je naposled domov odnesla Nafta 1903, kljub začetnemu vodstvu Odrancev.

Prvi polčas so gledalci gledali predvsem igro med obema kazenskima prostoroma, kar nekaj lepih priložnosti tako na strani domačih kakor tudi na strani gostov in predvsem polčas brez zadetkov. Posebno seveda velja omeniti zadnjo minuto prvega polčasa, ko je novinec Kevin Poredoš prav mojstrsko sprožil proti vratom domačih in pri tem zatresel prečko na desni strani odranskih vrat. Prvi polčas se je tako končal z 0:0.

Bistveno več so gledalci videli v drugem polčasu, natančneje v drugi polovici drugega polčasa. Za vodstvo domačih z 1:0 je kot prvi, v 64. minuti poskrbel Ivo Balažic, ko je več kot uspešno premagal lendavskega vratarja Valentića. Za izenačenje je v 75. minuti poskrbel domači igralec Toni Horvat, ki je premagal vratarja lastne ekipe, žoga pa je nesrečno zatresla domačo mrežo. V 82. minuti je za višanje rezultata na 1:2 poskrbel Marko Roginič, Marko Marciuš pa je končni rezultat 1:3 postavil v 89. minuti.

Modro-beli so se tako v Lendavo odpravili z odigranim prijateljskim obračunom več, pred njimi pa sta še dva srečanja proti Kaposváru. Prvi bo v gosteh, drugi doma. Za Nafto 1903 je na včerajšnjem srečanju v smislu preizkušnje prvi polčas odigral tudi Jusufi Isah.

Franc Fridl po srečanju: “Današnje srečanje je bilo zadnje, ko smo nekoliko več priložnosti dali tudi ostalim. To se bo sedaj pričelo nekoliko krčiti, saj moramo biti pripravljeni odigrati devetdeset minut, koliko nas čaka v prvenstvu. Z današnjo igro druge ekipe nisem pretirano zadovoljen, saj si dovolimo delati začetniške napake, predvsem pri golu, ki so v prvenstvu lahko kaznovane. Zavedam se, da me še čaka nekaj dela, noge so še težke, delali smo dolgo, dobro, po mojem mnenju je bilo treningov dvakrat na dan veliko. Pred nami sta še dve tekmi in tukaj želim da igralci začutijo ta devetdesetminutni tempo. Nekako bo to generalka pred prvenstvom.”

Odranci – Nafta 1903 1:3 (0:0)

1:0, Ivo Balažic, 64.
1:1, Toni Horvat, 75. (AG)
1:2, Marko Roginič, 82.
1:3, Marko Marciuš, 89.

Gledalcev: 250

Nafta 1903: Jurica Valentič, Marko Maleševič, Marko Ilič, Leon Šeruga, Patrik Vöröš, Mirja Novinič, Damir Zelko, Osmanaj Liridon, Mateo Monjac, Vinko Vedran, Marko Marciuš, Florjan Raduha, Kevin Poredoš, Adam Zagorec, Marko Roginič, Žiga Živko, Lucian Pozsgai, Marko Kiralj, Lukas Magdič, Bence, Isah Jusufi, Stjepan Oštrek.

NK Odranci: Darko Prša, Dezső Gerencser, Aleš Kalamar, Aleš Matjašec, Patrik Raduha, Erik Hozjan, Darko Atanasov, Ivo Balažic, Damir Zver, Nikola Tompa, Roman Gostan, Tadej Ferenčak, David Čurič, Toni Horvat, David Vinkovič, Patrik Horvat, Aljaž Casar, Nino Kociper, Stane Levačič.