FOTO: Severa in Gal Gjurin na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava

Sinoči sta na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane nastopila duo Severa in Gal Gjurin. Plod njunih skupnih moči iz zadnjega obdobja sta Severina Kakor da se nič ni zgodilo in Galova Spet doma, duet njunih glasov z harmonikaškim duom Miha Debevec in Tomaž Rožanec.
Severa in Gal sta se spoznala na začetku osemdesetih. Poleti. Sprva se sicer nista lotila glasbe, sta se pa dolgo spoznavala, si delila igrače, spoznanja in ideje. Ni skrivnost, da sta Gal in Severa, brat in sestra. Prav on jo je izvabil iz likovnega okolja in tudi prvič povabil na oder. Takrat za preprosto improvizacijo, kasneje v bend in zazvenela je Olivija. Pa tudi potem, ko je že davno potihnila, sta se vedno znova znašla pri takšnih ali drugačnih sodelovanjih. Njuno dolgo poznanstvo, družinska vez in očitna povezanost, pač vedno znova kujejo nove ideje, melodije in zvoke.

Severo in Gala druži podoben okus za glasbo ter dojemanje glasbe kot živega organizma – vsaka skladba vsakič zveni drugače, izvaja se v živo ter se skoraj neopazno spreminja, pretvarja in odrašča. Prav tako, kot njuno džezovsko obdobje prostega preigravanja in mladostniškega vrveža ob katerem sta oba odrasla. Spustita se v dogodivščino in iščeta dobre vibracije.

FOTO: Tomaž Galič