FOTO: Šest zadetkov v mreži domačih

Zadnje domače srečanje v Dolgi vasi je postreglo z dvobojem domačih in Ljutomerčanov. Srečanje so s šestimi zadetki dobili gosti, prvouvrščena ekipa lige pa se je domov vrnila s tremi točkami. Prleki so tako upravičili prvo mesto lestvice.
Kakih 200 gledalcev je včerajšnji popoldan na nogometnem igrišču v Dolgi vasi videlo zanimivo igro obeh moštev. Priložnosti in zadetkov ni manjkalo. Obe moštvi sta predvsem v prvem delu prikazali dober nogomet. Že v 2. minuti je Plej streljal mimo vrat z leve strani. Nato je v 10. minuti Kolman sprožil preko vrat iz bližine. Prvi zadetek so gostje dosegli rano in sicer že v 16. minuti srečanja. Napadalci gostov so izigrali obrambo domačih, Kolman pa je zaključil akcijo z nizkim strelom v mrežo domačih za 1:0. V 16. minuti beležimo priložnost domačih za znižanje izida, vendar je Magyar zadel vratarja gostov iz kakih petih metrov.

Na 2:0 so gostje povišali izid v 23. minuti, ko je Ketiš v drugo z glavo žogo poslal pod prečnik vratarja Gönca po predložku. Domačini so priložnost za znižanje zapravili v 28. minuti, ko Gönc žoge ni prav dobro zadel po tem, ko se je sam znašel pred vrati Madona. Izid polčasa je postavil iz odlično izvedenega prostega strela ponovno najboljši igralec gostov Ketiš. Žoga je takrat končala v zgornjem desnem kotu domačih vrat. Omeniti moramo, da je sodnik Bukovec izključil domačega igralca Pleja v 37. minuti in sicer zaradi grobega prekrška, tako, da so gostitelji igrali z desetimi igralci do konca tekme.

V nadaljevanju so gostje pritisnili domače na obrambo svojih vrat, tako da se je igra večinoma odvijala na njihovi polovici. Deset minut so potrebovali gostje za povišanje izida, v polno je zadel ponovno Ketiš v 57. minuti. Strelec petega zadetka je bil Kolman v 69. min, ki je postavil končni izid (0:6) v 71. minuti. Domača ekipa si je v nadaljevanju priigrala nekaj izjemnih priložnosti za zadetek (Gönc, Szőke), vendar so bili pred vrati gostov nenatančni. V zadnjem krogu PNL igralci Olimpije gostuje pri Tromejniku na Kuzmi.

Hungarikum Olimpija – Avtorajh Ljutomer 0:6 (0:3)

Gledalcev: 200, sodniki: Bukovec Miran, Žižek Janez, Koren Jožef
Strelci: Avtorajh Ljutomer: Kolman Sašo (16., 69., 71.), Ketiš Tilen (23. 57.), Šalamun Karel (36.)
Rumeni karton: Gönc Erik
Rdeči karton: Plej Jan