FOTO: Sanacija sejne dvorane na “Dvojki”

Zveza kulturnih društev Lendava je s pomočjo razpisa prejela potrebna finančna sredstva za sanacijo sejne oz. večnamenske dvorane v svojih prostorih na Glavni ulici 2. Sanacija zaenkrat obsega le gradbena dela na stenah in stropu, za sanacijo tal pa denarja (tokrat) ni bilo dovolj, a to kljub temu ostaja v načrtu za bližnjo prihodnost.
“Zveza kulturnih društev Lendava deluje že 45 let in ima svoj sedež v pritličju zgradbe na Glavni ulici 2. Tukaj imamo zraven svojih pisarn in drugih prostorov tudi eno manjšo dvorano (sejno sobo), katero med drugim razna društva, ki ne razpolagajo s svojimi prostori, uporabljajo za izvajanje svojih tedenskih aktivnosti. V dvorani so sicer pred leti bila zamenjana okna, a je zaradi vlage v stenah ponovno napočil čas za osvežitev slednjih in pa tudi za morebitno sanacijo tal – zamenjavo poda.

Tako se je ZKD Lendava letos prijavila na madžarski razpis Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Budapest, na katerem smo zaprosili sredstva za obnovo sten in poda naše dvorane. Na razpisu smo sicer bili uspešni in nekaj sredstev tudi dobili, ki pa bodo v prvi vrsti zadostovala le za obnovo sten, saj ko so se dela prejšnji teden pričela, se je pokazalo, da so ta v precej klavrnem stanju in da pridobljena finančna sredstva še za sanacijo tal ne bodo dovolj. Tako je bilo potrebno v dvorani na precejšnjem delu odstraniti ves odpadajoč omet vse do opek in stene ponovno ometati. Dela so sedaj v polnem teku in upamo, da se bodo do konca novembra tudi zaključila. Kar se pa tiče obnove poda, s to investicijo bomo najbrž primorani počakati na razpise v prihodnjem letu,” je za naš spletni portal dejala Elvira Vaupotič Göncz, predsednica ZKD Lendava.


FOTO: Tomaž Galič, Leon Novak