FOTO: S skupnim madžarsko-slovenskim projektom okrepili sodelovanje

Minuli četrtek so v vrtcu Pikapolonica v Dobrovniku podpisali listino o sodelovanju v madžarsko-slovenskem projektu, katerega cilji so zmanjševanje razvojnih pomanjkljivosti in motenj, razvoj otrokovih pomanjkljivih ali počasneje razvijajočih se veščin.
Na narodnostno mešanem območju Pomurja je zgodnji razvoj le delno rešen, zato je bila podana pobuda za skupen madžarsko–slovenski projekt, katerega cilji so zmanjševanje razvojnih pomanjkljivosti in motenj, razvoj otrokovih pomanjkljivih ali počasneje razvijajočih se veščin. Z željo po okrepitvi sodelovanja je bil podpisan sporazum med Zalaegerszegi Tankerületi Központ, Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, ter Pomursko madžarsko samoupravno narodno skupnostjo. Dogodka se je udeležil tudi dr. Zoltán Lőrinczi, odgovorni namestnik državnega sekretarja za razvoj madžarskega izobraževanja v Karpatskem bazenu.

Od septembra 2018 poteka projekt, v sklopu katerega se v dveh prekmurskih dvojezičnih vrtcih (v Dobrovniku in Lendavi) izvajajo različne dejavnosti za razvijanje otrokovih sposobnosti. Dodeljeno finančno podporo so namenili nakupu razvojnih in gibalnih iger, ter strokovnjakom, ki izvajajo omenjene dejavnosti. Projekt se je uresničil s finančno podporo madžarske vlade, preko sklada Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Bea Feher / PMSNS