FOTO: S krajšo slovesnostjo naznanili začetek gradnje večnamenskega objekta v Lendavskih Goricah

Večnamenski objekt, ki bo služil tudi kot vaški dom, bo namenjen predvsem krajevni skupnosti, društvom in krajanom. S krajšo slovesnostjo so včeraj popoldan naznanili začetek gradnje objekta, ki bo stal na mestu (še stoječe) karavle. Vrednost projekta je okrog 450.000 evrov.
Ta lokacija v prihodnje omogoča tudi razvoj turistične ponudbe; v drugi fazi gradnje so predvideni objekti za sodobno kampiranje, glamping, kar je nov trend v turistični ponudbi različnih evropskih destinacij. Načrtovana turistična ponudba na tej lokaciji bi omogočila tudi boljšo izkoriščenost večnamenskega objekta, ki bo služil kot vaški dom.

KS Gorice pri Lendavi je za potrebe gradnje razglednega stolpa Vinarium odstopila parcelo in pristala na rušenje vaškega doma, ki so ga zgradili krajani. Z razglednim stolpom je Lendava obogatila svojo turistično ponudbo, KS Gorice pri Lendavi pa mora, kot je bilo dogovorjeno, v zameno za to prejeti nove prostore na primerni lokaciji v velikosti porušenega vaškega doma.

Na občino so, po objavljenem javnem pozivu, lansko leto prispele tri ponudbe. Vse tri naj bi neuradno, bile parcele ali stavbe v zasebni lasti, kot najprimernejša pa je bila ponudba zasebnika iz Dolenjske, ki je lastnik nekdanje vojašnice JLA in kasneje v osamosvojitveni vojni Slovenske vojske. Lastnik je objekte in pripadajoče zemljišče takrat prodajal za 65.000 evrov.