FOTO: Ribiški car za leto 2022 je postal Luka Ivanič

Ribiška družina Lendava je minulo nedeljo na gramoznici Speedway v Petišovcih, kot uvod v letošnjo ribiško sezono, pripravila ribiško tekmovanje v športnem ribolovu s plovcem za naziv ribiški car 2020. Ribiška družina tekmovanje prireja že več kot 40 let, tekmovanje pa je za ribiče zelo vabljivo.
Tokrat se je za naziv ribiški car potegovalo 60 ribičev, ki so aktivni člani Ribiške družine Lendava. S svojimi ribiškimi palicami, priborom in vabami pred tekmovanjem so prejeli štartna mesta in zasedli obrežje gramoznice Speedway, ob lepem in sončnem dopoldanskem vremenu, ko so namakali trnke in lovili ribe.

Samo tekmovanje je potekalo v dveh delih, ob vsakemu prijetju ribe pa so le-to pri tekmovalcu tudi stehtali. Ribiško tekmovanje je potekalo po načelu ujemi – spusti. Ob koncu tekmovanja za naziv ribiški car 2022 so popoldne tega dne razglasili najboljše ribiče. Izpostavili so sedem mest in sicer: Trije tekmovalci so prejeli pokale s praktičnimi nagradami, vsi ostali pa praktične nagrade, ki jih je prispeval sponzor. Največ je bilo seveda ribiške opreme in hrane za ribe.

Laskavi naslov je letos, tako kot leta 2020, pripadel ribiču Luki Ivaniču (3.165 g), drugo mesto je osvojil Janez Bot (3.040 g), tretje Jože Horvat (2.740 g), četrto Ladislav Horvat (2.714 g), peto Štefan Ivanič (2.700 g), šesto Franc Podor (2.462) in sedmo Jože Kleiderman (2.440 g). Skupno so sicer vsi tekmovalci ujeli 50 krapov, skupne teže 50,710 Kg.