FOTO: Remi v lendavskem športnem parku

Lendavska Nafta 1903 je kljub vodstvu z 2:0 včerajšnje srečanje na domačem terenu zaključila z remijem. Kakšnih 300 gledalcev s prikazanim ni bilo posebno zadovoljnih, polena na ogenj pa je z nekaterimi odločitvami nalagal še glavni sodnik srečanja, Denis Halilović.
Drugoligaši se bližajo sredini tekmovanja. Včeraj je bilo odigranih skupno šest srečanj, dve srečanji pa bosta na sporedu še danes. Lendavska Nafta 1903 se je na domačem terenu pomerila proti ekipi iz Brd, ki kotira v spodnji polovici prvenstvene tabele in kljub temu, da je bila favorit včerajšnjega srečanja, je tekmo kljub vodstvu z 2:0 zaključila z remijem, z rezultatom 2:2.

Ljubitelji nogometa v Lendavi sicer s takšnim rezultatom ne morejo biti zadovoljni. Nasprotnik se trenutno nahaja na 12. mestu prvenstvene tabele (pred srečanjem na 13.), modro-beli pa so v srečanje šli kot peti. Prav danes pa bi se lahko zgodilo, da bodo v aktualnem krogu zdrknili na šesto mesto, saj Krško, z enakim številom točk, igra danes ob 15.30 uri na Ptuju.

Čeprav so bili modro-beli za nameček boljši, pa ni šlo vse kot po maslu. Prvi zadetek so Lendavčani dosegli relativno hitro. V šesti minuti je gostujočo mrežo zatresel Roland Paku, tik pred koncem prvega polčasa, v 43. minuti, pa je bil uspešen Mihael Rebernik. To je bilo vse, kar se tiče zadetkov v prvem polčasu, četa Mariana Sluke pa se je v slačilnico lahko odpravila praktično brez bremena.

V drugem polčasu so modro-beli beležili bistveno več težav. Zadetek za 2:1 je padel v 69. minuti in to po tem, ko je glavni sodnik dosodil najstrožjo kazen, strel iz bele pike. Florjan Raduha močnemu strelu Uroša Celcerja ni bil kos. In takrat je šlo le še navzdol. Sledila je velika smola za Jako Bizjaka. Zobje slednjega so se v enem izmed napadov nesrečno srečali z nogo Marka Rojca. Bizjak je z igrišča odkorakal s polomljenima dvema zobema, in z delno okrvavljenim obrazom, Rojcu pa je sledil rumeni karton in takojšnji rdeči.

Kljub temu, da so gosti igrali z igralcem manj, modro-beli pa so to videli kot pomoč pri dosegu nove zmage na domačih tleh, se načrt ni izšel po pričakovanjih. Tik pred koncem srečanja, v 89. minuti, je Admir Musić bil naslednji, ki je premagal Florjana Raduho in s tem dosegel končni rezultat srečanja. V zadnjih izdihljajih srečanja so domači imeli lepo priložnost za višanje rezultata, a je žoga pristala v objemu gostujočega vratarja.

Nafta 1903 – Brda 2:2 (2:0)

1:0, Roland Paku, 6. min
2:0, Mihael Rebernik,43.min
2:1, Uroš Celcer, 69. min (11m)
2:1, Admir Musič, 89. min