FOTO: Remi, ki bi ga bilo dobro čim prej pozabiti. Prekmurski derbi skoraj pripadel Beltincem

V sedemnajstem krogu druge državne lige sta se pod lendavskimi griči, pred okrog 700 gledalci, pomerila lendavska Nafta 1903 in gosti iz Beltincev. Ljubitelji okroglega usnja so na včerajšnjem srečanju videli marsikaj. Najprej povprečno igro domačih, za tem boljšo igro gostov in naposled remi, ki bi ga bilo dobro čim prej pozabiti.
Lendavski Nafti 1903 se načrti včerajšnjega srečanja niso izšli najbolje. 17. krog druge državne lige je bil v znamenju prekmurskega derbija in lepo napolnjene glavne tribune, hkrati pa je bil v znamenju ne prav dobre igre domače ekipe. Čeprav srečanje pod reflektorji ni dalo zmagovalca, so se kot zmagovalci iz lendavske zelenice odpravili gosti, upravičeno, saj so modro-bele v zadnjih 30 minutah srečanja praktično povsem nadigrali. Seveda velja omeniti še lepo bero neizkoriščenih priložnosti Nafte 1903, kar jih je, kot kaže, naposled stalo zmage.

Prvi polčas na srečanju je, kot že rečeno, minil v prevladi domačih. Nafta 1903 se je gostom solidno zoperstavljala, a je hkrati bila tudi nevarnejša in prodornejša od gostov. domači so nekajkrat bili blizu zadetka, a neuspešno, kar pa ne bi mogli trditi za 33. minuto, ko je napako Hartmana izkoristil Oštrek, z globinsko podajo zaposlil Jako Bizjaka, ta pa je po strelu z vrha kazenskega prostora postavil izid polčasa. Posebnih priložnosti v prvem času več ni bilo moč videti, pa čeprav so domači bili od zadetka naprej še bolj suvereni in se v slačilnico odpravili nekoliko manj živčni kot gosti.

V drugi polčas so prav tako bolje krenili Lendavčani, kar je okronal Vedran Vinko devet minut kasneje po začetku in zadel za 2:0. Čeprav se je od tega trenutka zdelo, da bodo Lendavčani vknjižili novo prepotrebno zmago, pa je od tega trenutka vse šlo samo še navzdol. Začelo se je, ko je trener Sluka kmalu po zadetku iz igre poslal prav Vinka, neuradno zaradi blažjih zdravstvenih težav med tekmo, ter ga nadomestil z Rebernikom, gosti pa so začeli uresničevati načrt, ki so ga, po kasnejšem komentarju trenerja gostov, skovali pred tekmo in to je, da napadejo v 60. minuti srečanja. In takšna taktika se jim je tudi obrestovala.

Lendavsko prednost je v 74. minuti znižal rezervist Vito Mörec, kar je gostom vlilo še dodaten elan, saj so postali skorajda neustavljivi, igrali odprto, pazljivo, osredotočeno in brez vidnejših napak, čeprav so Lendavčani nekajkrat uspešno prišli do žoge med njihovim napadom. Priložnosti so se sicer odkrivale na obeh straneh. Šok za domačo in delirij za gostujočo publiko je sledil v 91. minuti, ko je Patrik Raduha z bližine premagal mlajšega brata Florijana. Gostje so kmalu zatem zadeli še tretjič in publiko dobesedno šokirali a gol ni bil priznan zaradi prepovedanega položaja, srečanje pa se je končalo z delitvijo točk.

“To je nogomet. Tako pričakovanja ekipe kakor verjetno tudi publike so bila drugačna. Šli smo na zmago, a nam na koncu ni uspelo. Če ne bomo zbirali točk ne bomo drugi, kaj šele prvi. Še enkrat, to je nogomet. Imeli smo vse v svojih rokah, a nam na žalost ni uspelo. Hvala vsem navijačem da so prišli, tako domačim, kakor tudi gostujočim. To je pravi derbi, borba. Treba bo zmagovat in gremo naprej,” je dejal Mitja Novinić, po srečanju.

Nafta 1903 – Beltinci 2:2 (1:0)

Jaka Bizjak, 1:0, 33′
Vedran Vinko, 2:0, 54′
Vito Mörec, 2:1, 74′
Patrik Raduha, 2:2, 91′