FOTO: Judoisti iz desetih držav na 20. pokalu KBV Judo Lendava

Okrog 500 tekmovalcev iz desetih držav se je včeraj borilo v lendavski športni dvorani Dvojezične srednje šole. Od zgodnjih dopoldanskih pa do poznih popoldanskih ur se je namreč odvijal dvajseti pokal Kluba borilnih veščin (KBV) Judo Lendava.
Okrog 500 judoistov je včeraj čez dan svoje moči merilo v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava. Včerajšnje tekmovanje je tako glede števila udeležencev bilo rekordno, celotna dvorana pa je bila skorajda premajhna za vse tekmovalce, njihove starše, trenerje in ostalo zainteresirano javnost. A to seveda pomeni, da je število udeležencev bilo primerno takšni visoki okrogli obletnici omenjenega pokalnega tekmovanja, na katerem so vidnejše rezultate dosegli tudi domači judoisti obeh judo klubov:

V kategoriji mlajši kadeti (do 55 kilogramov), je tretje mesto dosegel Nikolas Foschini, v kategoriji mlajše kadetinje (do 52 kilogramov) pa prav tako tretje mesto Tamara Ferencek. Prav tako v kategoriji mlajše kadetinje (do 70 kilogramov), je prvo mesto zasedla Melissa Božlič, v kategoriji starejše deklice (do 52 kilogramov) pa sta peti mesti pripadli Maši Kulčar in Tii Sakač. Prav tako v kategoriji starejše deklice (do 57 kilogramov), je Lina Recek dosegla prvo mesto.

V kategoriji mlajši dečki (do 29 kilogramov), je Jakob Čeh končal na sedmem mestu, prav tako v kategoriji mlajši dečki (do 35 kilogramov) pa je Gal Čeleš bil drugi. Rok Mujdrica je v kategoriji mlajši dečki (do 46 kilogramov) dosegel prvo mesto, v kategoriji mlajše deklice (do 36 kilogramov) pa si je tretje mesto priborila Veronika Horvat. Sara Sep je bila v kategoriji mlajše deklice (do 40 kilogramov) tretja, kakor tudi Nela Gerič. V enaki kategoriji (do 48 kilogramov), je četrta bila Vanessa Tkalec.