FOTO: Razširitev industrijsko poslovne cone v Lendavi – III. faza: Projekt se je včeraj zaključil

Domače gradbeno podjetje Legartis d.o.o. je včerajšnji popoldan zaključilo z gradbenimi deli na projektu “Razširitev industrijsko poslovne cone v Lendavi – III. faza.” Projekt v vrednosti 318 tisoč evrov je prejel 193 tisoč evrov sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Potrebe podjetij v lendavski industrijski coni se povečujejo, skladno s tem pa se povečujejo tudi potrebe po parcelah. Občina Lendava industrijsko cono ureja sproti, že več kot dvajset let, tokrat pa jo je dodatno razširila. Projekt “Razširitev industrijsko poslovne cone v Lendavi – III. faza,” je bil včeraj zaključen, prvo podjetje ki bo omenjeno cestišče potrebovalo pa je bližnje podjetje Virs, ki se namerava razširiti. Za potrebe širitve so že kupili zemljišče. Ob tem je bilo razširjeno tudi hidrantno omrežje ter plinovod.

Projekt, ki je znašel tudi na Državni revizijski komisiji

Občina je v prvo prejela tri ponudbe, a je vse tri zavrnila, saj so ponudbe presegle razpoložljiva sredstva. Na ponovljeno javno naročilo je prispelo šest ponudb, Občina pa je, kot je bilo navedeno, vključila tudi pogajanja. Ta so bila izvedena v enem krogu. Najugodnejšo ponudbo je tako po pogajanjih oddalo podjetje Pavčnik, ki je v bistvu oddalo najdražjo ponudbo in v času pogajanj ceno drastično znižalo. Legartis je za tem podal zahtevek za revizijo javnega naročila na Državno revizijsko komisijo. Slednja je pritrdila Legartisu, Občina Lendava je plačala 6.000 evrov stroškov postopka, ponudba Pavčnika pa bi morala biti zavrnjena.

Predmet naročila je bila gradnja ceste in hodnika za pešce (v dolžini 232 m), meteorne kanalizacije (v dolžini 214 m), fekalne kanalizacije (v dolžini 141 m), vodovoda (v dolžini 222 m) in javne razsvetljave (v dolžini 230 m, 11 svetilk). Izvedena je bi bila tudi ureditev razširjeni pa so bili vsi priključki.