FOTO: Razgledni stolp Vinarum obiskala 100.000 obiskovalka

Razgledni stolp Vinarium, ki je pred kratkim praznoval 1. obletnico delovanja, je včeraj obiskala 100.000. obiskovalka. To je gospa Olga Maučec iz Bakovcev, ki si je stolp ogledala v družbi prijateljev iz Društva upokojencev Bakovci.

Da so na razglednem stolpu pričakovali 100.000. obiskovalca prav danes, niti ni vedela. “Zelo sem presenečena. Sem prvič na stolpu, občutek je fenomenalen,” je povedala in dodala: “Zagotovo si ga bom kmalu ogledala tudi s svojo družino.” 100.000. obiskovalka po natančno 13 mesecih od otvoritve stolpa tudi pomeni, da je obisk te lendavske turistične znamenitosti za več kot dvakrat presegel še najbolj optimistične napovedi.

Ob tej priložnosti je na stolpu potekala krajša slovesnost, na kateri so 100.000. obiskovalki izročili nagrado, ob tem pa sta spregovorila gostitelj in predsednik Turistične zveze Lendava vabi, Janez Somi, ter podžupan Občine Lendava, Ferenc Horváth.

Janez Somi je izrazil veselje nad 100.000 obiskovalci, saj so ti prihajali skozi vse leto iz različnih krajev in držav. Ferenc Horváth pa je dejal, da v tako kratkem času nihče ni pričakoval tolikšnega števila obiskovalcev in dodal, da je treba še veliko postoriti, da se bodo turisti v Lendavi lahko dlje časa zadrževali in zadovoljni odhajali ter tako širili dober glas o Lendavi in tem koncu Slovenije.

Samo letos je stolp obiskalo okrog 70.000 ljudi, zgolj avgusta kar 13.900. Največ obiskovalcev te turistične atrakcije je prav Slovencev, ki prihajajo iz različnih krajev države, sledijo jim gostje z Madžarske, Avstrije in Hrvaške, veliko je tudi Čehov in Slovakov, zabeležili pa so celo obiske iz Kanade in Avstralije. Vsi so doprinesli k številnemu obisku stolpa, kjer je na voljo tudi stalna kulinarična in vinska ponudba, obiskovalci pa lahko izbirajo tudi med številnimi spominki, predvsem pa čudovitem razgledu v štiri države. Slovenijo, Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo.

V Turistični zvezi Lendava vabi si prizadevajo sodelovati z drugimi turističnimi destinacijami in lepotami Slovenije, zato so 100.000. obiskovalko, gospo Olgo Maučec ob dobrotah in spominkih iz Lendave, nagradili še z družinsko vstopnico za ogled Postojnske jame.

Foto: Eva Bukovec

 • Lendavčan

  Še vedno nas zanima kakšen je tok denarja od vstopnic in kako se bo opral preden pristane najbrž v žepih skupinice. Razumimo skupinico kako se veselijo jubileja in svoje “zgodbe o uspehu” (kako župan rad pove) iz javnih sredstev. Kaj imajo Lendavčani in lendavski gostinci od tega?

  • gugec

   tisti, ki se vejo iti veliko, tisti kateri ne pa ne bodo imeli tudi če jim piramide iz Egipta sem prineseš. Verjemi, da bi ti lahko povedal veliko o obnašanju in odnosu lendavskih gostincev in vinotočev, ampak se mi ne zdi vredno to tu razlagat …

 • Tilen Firman

  Torej logično sklepamo : Odprt je 13 mesecev in stolp je obiskalo 100.000+. Torej 13 mesecev – vsak mesec ima 30-31 dni – torej je dnevno moglo obiskati stolp vsaj 257 ljudi (kar pa se definitivno ni zgodilo) V razmislek – Toliko pacinetov nima doktor v povprečnem dnevu pa dela 8 ur in ima nonstop nekoga v čakalnici in v svoji ambulanti. To je ena debela svinjska prirejena laž z strani našega lopovskega župana in smrdljive svinjske in lažnjive občine.

 • leglo

  No, pa povej Gugec. Odpri vinotoč in služi. Od 100.000 obiskovalcev naj jih pride k tebi 10.000. Od vsakega dobiš približno deset (10) evrov, to je 100.000 evrov bruto. A ne? To se pa zares splača. Pa je res tako? Enostavno: avtobus pride gor in gre nazaj dol. Nikjer se ne ustavi. Gledat gredo orhideje. Kje je naš zaslužek? Enako je z motoristi in avtomobili. Kaj bi ti rad od gostincev? Da plačujemo velike stroške, če želimo biti na Bogračfestu in na Lendavski trgatvi? Malo morgen! Gugec, vidim da se ti veš dobro iti. Nekaj prodajaj gori in zasluži od vsakega obiskovalca samo en (1) evro. V enem letu si bogataš.

 • alan ford

  Z zgodovinske slike definitivno manjka ta glavni, BROJ JEDAN. Potem bi lahko videli TRIO FANTASTICUS, ki otrokom in siromašnim darujejo 100.000$, virtualno seveda…

  • Bob Rok

   Čakaj no malo, kje je Stankec? A ni bil on glavni odgovorni realizator ne pa Madžar Horvat?

 • goga

  50 tisoč, 90 tisoč, 100 tisoč obiskovalcev… Mega številke za propagando, a doslej nismo zvedeli niti ene besede o tem, koliko evrov to pomeni in kako so si ga gospodarji stolpa razdelili