FOTO: Radomlje Nafti 1903 onemogočile napredovanje na drugo mesto

Lendavska Nafta 1903 je bila včeraj popoldan prvič poražena na domačem terenu. Lendavsko trdnjavo so namreč zavzeli Radomljani, ki so pod lendavskimi goricami slavili z 1:2. Modro-bele v torek čaka popravni izpit, saj možnost napredovanja mesto višje še obstaja.
Včeraj popoldan sta se v 23. krogu 2. državne lige v Športnem parku pomerili ekipi Nafte 1903 in Radomelj. Modro-beli so včeraj prvič doživeli hladen tuš na domačem terenu, saj jim je nasprotna ekipa, poleg poraza, onemogočila napredovanje na drugo mesto prvenstvene lestvice. Možnosti za napredovanje so seveda še odprte, saj bo Nafta 1903 v torek igrala zaostalo srečanje. V kolikor bi modro-belim tokrat uspelo, bi ti priborjeno majhno razliko in stolček na drugem mestu morali izjemno paziti. Prostora za napake torej ne bo.

Nasprotnik je torej še v drugo bil boljši od čete Franca Fridla. Od prvega sodniškega žvižga naprej sta ekipi kazali precej enakovredno igro, prvi pa so zapretili Lendavčani. Radomljani seveda niso dolgo čakali in poizkušali kar dvakrat, a obakrat neuspešno. Je pa uspešen bil kapetan gostujočega moštva, Igor Barukčič, ki je v 23. minuti lendavsko mrežo zatresel po podaji iz Kota. Raduha je bil ob poslani žogi čez vrata povsem nemočen, glavnemu sodniku pa ni preostalo drugega, kot da prizna vodstvo gostov. Igra Lendavčanov je takrat precej razpadla, ekipa pa je od tega trenutka naprej bila v nekakšnem krču. Še najbližje zadetku je v prvem polčasu bil Roginić, ki pa gostujočega vratarja ni uspel premagati.

V drugem polčasu so se domači nekako uspeli zviti iz krča, a ne povsem. Moštvo Nafte 1903 nikakor ni uspelo najti prave poti do gola, pa čeprav so se za takšno potezo zelo trudili. Takrat se je zgodila nesrečna 69. minuta, ko so gosti vodstvo še povečali. Iz prostega strela je mrežo Raduhe zatresel Ernest Grvala. Domača ekipa se je trudila še naprej, a brez uspeha, pa čeprav je imela ves ta čas pobudo za žogo. V 86. minuti bi Nafta 1903 lahko prvič znižala vodstvo, pa se je načrt izjalovil, ko je Marko Malešević za las zgrešil enajstmetrovko. V 92. minuti je nato bil uspešen Roginić, ki je poraz Nafte 1903 pred okrog 300 gledalci vendarle nekoliko omilil.

Nafta 1903 – Kalcer Radomlje 1:2 (0:1)

1:0, Igor Barukčič, 23. min
2:0, Ernest Grvala, 69. min
1:2, Marko Roginić, 92. min