FOTO: Radmožanci: Le hitro posredovanje gasilcev rešilo stanovanjsko hišo pred gotovim pogoriščem

Včeraj, deset minut pred šesto uro popoldan so prostovoljni gasilci iz Radmožancev in Lendave ter poklicni gasilci Nafte Lendava dobili poziv o požaru na stanovanjski hiši v Radmožancih.
Včeraj, deset minut pred šesto uro popoldan so prostovoljni gasilci iz Radmožancev ter Lendave, in poklicna gasilska enota Nafte Lendava s strani Regijskega centra za obveščanje prejeli sporočilo o požaru na stanovanjski hiši v Radmožancih, na katerega so se nemudoma odzvali. Prvi so na pomoč prihiteli domači gasilci, ki so začetni požar ukrotili kot prvi, kmalu za njimi je prihitela poklicna enota Nafte Lendava in prostovoljno gasilsko društvo iz Lendave.

Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je zagorelo na podstrešju starejše stanovanjske hiše in sicer v predelu, kjer se nahaja glavna varovalka električne napeljave, kar je bilo tudi jasno razvidno. Zakaj je zagorelo ni znano, to bo sedaj ugotavljala policija, dejstvo pa je, da bi se požar že v nekaj minutah lahko razširil na celotno ostrešje in najverjetneje pogoltnil celoten objekt. Le hitro posredovanje gasilcev je torej hišo rešilo gotovega požarišča.