FOTO: Radgonski gasilci z novo pridobitvijo

Gasilci PGD Gornja Radgona so prvi konec tedna v juliju v svoje garaže pripeljali svojo najnovejšo pridobitev – tehnično vozilo TRV-2D, katerega so kupili na javnem razpisu od poklicnih gasilcev v Kranju.
Več deset gasilcev in gostov, med njimi tudi nad sto udeležencev mladinskega gasilskega tabora, so z veseljem in zadovoljstvom pričakali trenutek, ko sta predsednik in poveljnik PGD Gornja Radgona, Tomaž Munda in Vlado Cvetkovič, pred svoj gasilski dom pripeljala novo pridobitev.

Kot nam je povedal predsednik društva Tomaž Munda je vozilo bilo nujno potrebno, predvsem zaradi ustreznega dvigala, katerega doslej niso imeli. Prav tako so pred časom, med prevozom na intervencijo s svojim tehničnim vozilom utrpeli prometno nesrečo in ga uničili. Tako so sredstva pridobita od zavarovalnice lahko namenili za nakup sicer rabljenega TRV-2D, ki je sedaj edino tovrstno vozilo na širšem radgonskem območju. Zanj je 30.000 evrov prispevala občina Gornja Radgona, razliko do 82.000 € so sredstva, ki so jih prejeli od zavarovalnice za svoje uničeno vozilo. Še nekaj je ostalo tudi za posodobitev in ureditev nove opreme, v domačem podjetju Rosenbauer iz Gornje Radgone, tako da bo celotna cena znašala skoraj 100.000 evrov. Takšno novo vozilo sicer stane med 400.000 in 500.000 evrov.

Nova pridobitev je sicer tudi nekakšno darilo radgonskim gasilcem ob bližajočem se visokem jubileju – 135. letnici obstoja in uspešnega delovanja PGD Gornja Radgona.